23948sdkhjf

Fontana vann nyinstiftat pris

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Halloumiburgare slog hönsfärs och gin i kamp om nytt branschpris.

Torsdagens utdelning av priset årets foodservicevara var också den första.

Priset, som delades ut i samband med evenemanget Foodservice '18, instiftades av branschorganisationerna DLF (Dagligvaruleverantörers Förbund), Visita och Livsmedelsgrossisterna för restaurang och storkök i syfte att bland annat uppmärksamma lyckade lanseringar mot foodservice.

Läs också: Gintillverkarens nyemission ska ge besökscenter

Det stod mellan tre produkter i finalen: en ekologisk hönsfärs från Kronfågel, gin från Hernö gin samt en halloumiburgare från Fontana. Det var till slut den sistnämnda som tog hem priset, efter att ha fått 43 procent av rösterna från evenemangets deltagare.

– Vi är jättestolta över att ha tagit emot det här priset. Vi har så mycket hjärta i vårt företag och vår halloumiburgare är en produktinnovation som är helt i linje med vår vision ”En godare värld för alla”, säger Loizos Papadopoulos, vd för Fontana, i ett uttalande.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135