23948sdkhjf

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ikea utökar sortimentet med vegansk korv.

Ikea har sedan slutet av 1980-talet serverat prisvärd varmkorv för hungriga kunder och nu kan även de som inte äter kött ta till sig av den nu tämligen traditionsenliga korven då varuhuset lanserar en vegansk korv.

Läs också: Korvkedja expanderar med franchise

Korven är mer klimatsmart och består av ingredienser som grönkål, röda linser, morötter, gurkmeja och ingefära. Korven serveras med en topping som består av picklad rödkål, sötstark senap och rostad lök.

– Vi på Ikea vill ha en positiv påverkan på människor och vår planet. En del i detta arbete är att utveckla och ta fram riktigt goda och mer hållbara maträtter. Den veganska korven ger ungefär en sjundedel så litet koldioxidutsläpp som en klassisk varmkorv, säger Marie Gustavsson, marknadschef för Ikea Sveriges restauranger i en kommentar.

Korven har testats med framgång på Ikeas varuhus i Malmö och lanseras nu på samtliga varuhus i Europa. I september kommer korven till Nordamerika och nästa år kommer den även till Asien.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109