23948sdkhjf

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

App för matsvinn tar in nya miljoner och bland investerarna finns Kinnevik och Electrolux.

Investmentbolaget Kinnevik, hemelektronikjätten Electrolux och amerikanska Bessemer Venture Partners investerar i Karma som får 12 miljoner dollar, 110 miljoner kronor, i kapitaltillskott. 

Därtill går befintliga aktieägarna e.ventures också in med ytterligare kapital i bolaget. Kapitalet ska användas för att utöka personalstyrkan, vidareutveckla produkte, inte minst inom dagligvaruhandeln, samt fortsatt expansion i Europa.  I februari i år lanserades appen i Storbritannien och nu sker samarbete med över 400 restauranger och caféer i London.

Läs också: Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör


- Vi är otroligt glada för den här investeringen! Den gör att vi nu kan öka takten för att nå vårt mål att minska matsvinnet globalt. Vi har känt teamet på Kinnevik länge, de har ett långsiktigt perspektiv och en operativ expertis som är precis det vi letar efter hos en partner. Vi ser också fram emot att få jobba med fantastiska samarbetspartners som Bessemer Venture Partners och Electrolux som båda bidrar med ovärderlig erfarenhet inom deras respektive områden, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, medgrundare och vd på Karma i en kommentar.

Samtidigt inleder Electrolux och Karma ett strategiskt partnerskap för att tillsammans utröna hur matsvinn kan minskas.

Maträddarappen lanserades i november 2016 och har i dag 350 000 användare och fler än 1 500 anslutna restauranger, caféer och matbutiker anslutna. I Sverige är bland annat Hemköp, Coop och ICA-butiker samt Ruta Baga och Vassa Eggen och hotellkedjorna Nordic Choice och Scandic Hotels anslutna till appen.

Karma har tidigare tagit in drygt 6 miljoner dollar i riskkapital.

Mer om: Karma


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.191