23948sdkhjf

Ny nod för life science och livsmedel

| Av Boel Jönsson | Tipsa redaktionen

Ett nytt partnerskap mellan tre inkubatorer och GU Ventures ska underlätta innovationer i gränslandet mellan life science och livsmedel.

Det är SmiLe Incubator, Medeon Science Park & Incubator, Krinova Incubator & Science Park och GU Ventures som bildat Food, health & life science innovation node.

Målet är innovationer som förenklar vardagen för kroniskt sjuka.

Inledningsvis ska man arbeta med att definiera utmaningar som diabetiker möter i vardagen.

"Framtidens hälso- och sjukvård kommer att bli mer preventiv och individanpassad. För att Sverige ska kunna driva utvecklingen och behålla sin tätposition inom life science krävs gränsöverskridande samarbeten mellan olika discipliner. Det skapar möjligheter för helt nya typer av behandlingar, vårdformer och hälsofrämjande åtgärder", säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator i Lund i ett pressmeddelande.

"Många av samhällets offentliga och privata verksamheter är organiserade i stuprörsstrukturer, vilket försvårar samverkan. Partnerskapet ska ta fram en modell för samarbete mellan life science- och livsmedelsinkubatorer som underlättar utvecklingsprojekt där man kan bjuda in företag och forskare."

"Kosten har ju som bekant en stor inverkan på vår hälsa. Det finns stor potential att jobba med innovationsprojekt i gränslandet mellan livsmedel och life science", kommenterar Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Food, health & life science innovation node är en del i projektet Foodinova som Krinova driver tillsammans med Inkubera och ett 20-tal projektpartners.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102