23948sdkhjf

Ny nod för life science och livsmedel

| Av Boel Jönsson | Tipsa redaktionen

Ett nytt partnerskap mellan tre inkubatorer och GU Ventures ska underlätta innovationer i gränslandet mellan life science och livsmedel.

Det är SmiLe Incubator, Medeon Science Park & Incubator, Krinova Incubator & Science Park och GU Ventures som bildat Food, health & life science innovation node.

Målet är innovationer som förenklar vardagen för kroniskt sjuka.

Inledningsvis ska man arbeta med att definiera utmaningar som diabetiker möter i vardagen.

"Framtidens hälso- och sjukvård kommer att bli mer preventiv och individanpassad. För att Sverige ska kunna driva utvecklingen och behålla sin tätposition inom life science krävs gränsöverskridande samarbeten mellan olika discipliner. Det skapar möjligheter för helt nya typer av behandlingar, vårdformer och hälsofrämjande åtgärder", säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator i Lund i ett pressmeddelande.

"Många av samhällets offentliga och privata verksamheter är organiserade i stuprörsstrukturer, vilket försvårar samverkan. Partnerskapet ska ta fram en modell för samarbete mellan life science- och livsmedelsinkubatorer som underlättar utvecklingsprojekt där man kan bjuda in företag och forskare."

"Kosten har ju som bekant en stor inverkan på vår hälsa. Det finns stor potential att jobba med innovationsprojekt i gränslandet mellan livsmedel och life science", kommenterar Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Food, health & life science innovation node är en del i projektet Foodinova som Krinova driver tillsammans med Inkubera och ett 20-tal projektpartners.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158