23948sdkhjf

Ny nod för life science och livsmedel

| Av Boel Jönsson | Tipsa redaktionen

Ett nytt partnerskap mellan tre inkubatorer och GU Ventures ska underlätta innovationer i gränslandet mellan life science och livsmedel.

Det är SmiLe Incubator, Medeon Science Park & Incubator, Krinova Incubator & Science Park och GU Ventures som bildat Food, health & life science innovation node.

Målet är innovationer som förenklar vardagen för kroniskt sjuka.

Inledningsvis ska man arbeta med att definiera utmaningar som diabetiker möter i vardagen.

"Framtidens hälso- och sjukvård kommer att bli mer preventiv och individanpassad. För att Sverige ska kunna driva utvecklingen och behålla sin tätposition inom life science krävs gränsöverskridande samarbeten mellan olika discipliner. Det skapar möjligheter för helt nya typer av behandlingar, vårdformer och hälsofrämjande åtgärder", säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator i Lund i ett pressmeddelande.

"Många av samhällets offentliga och privata verksamheter är organiserade i stuprörsstrukturer, vilket försvårar samverkan. Partnerskapet ska ta fram en modell för samarbete mellan life science- och livsmedelsinkubatorer som underlättar utvecklingsprojekt där man kan bjuda in företag och forskare."

"Kosten har ju som bekant en stor inverkan på vår hälsa. Det finns stor potential att jobba med innovationsprojekt i gränslandet mellan livsmedel och life science", kommenterar Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Food, health & life science innovation node är en del i projektet Foodinova som Krinova driver tillsammans med Inkubera och ett 20-tal projektpartners.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113