23948sdkhjf

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Butikschefen: ”Helt otroligt, det har ökat explosionsartat.”

Den heta supersommaren kombinerat med fotbolls-VM har inneburit en stark försäljning för de dagligvarubutiker som valt att satsa på alkoholfritt öl. Statistik från Carlsberg visar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 56 procent under nio sommarveckor.

Läs också: Från kloak till flaska

- Siffrorna stämmer väl överens med våra. Försäljningen av alkoholfritt öl har ökat explosionsartat, säger Rasmus Samuelsson, butikschef på Ica Nära Järvastaden till Fri Köpenskap.

Våren 2017 gjordes en större satsning på öl och nu har han beprytt dryckesavdelningen med omkring 230 sorter. Cirka 40 av dem är alkoholfria.

- Vi märker att efterfrågan ökar mer och mer. När man fyller på öl i avdelningen efter helgen är det oftast de alkoholfria hyllorna som gapar tomma. Utvecklingen har gått väldigt snabbt, säger Rasmus Samuelsson.

Tack vare ökat utbud från bryggerierna har försäljningen nu tagit fart på allvar.

Läs också: Carlsberg lägger världspremiär i Sverige

- Försäljningen har drivits av hälsotrenden, och då efterfrågan stigit har fler och fler bryggerier valt att släppa alkoholfria sorter. Valmöjligheterna för konsumenterna är betydligt bättre.

Han tror att branschen har tagit sig över en puckel, och att utvecklingen fortsatt kommer att gå snabbt.

- Men för de absolut minsta bryggerierna är tiden inte riktigt mogen ännu. Där måste marknaden utvecklas mer eftersom det är betydligt dyrare att brygga alkoholfritt öl, konstaterar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093