23948sdkhjf

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Butikschefen: ”Helt otroligt, det har ökat explosionsartat.”

Den heta supersommaren kombinerat med fotbolls-VM har inneburit en stark försäljning för de dagligvarubutiker som valt att satsa på alkoholfritt öl. Statistik från Carlsberg visar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 56 procent under nio sommarveckor.

Läs också: Carlsberg lägger världspremiär i Sverige

- Siffrorna stämmer väl överens med våra. Försäljningen av alkoholfritt öl har ökat explosionsartat, säger Rasmus Samuelsson, butikschef på Ica Nära Järvastaden till Fri Köpenskap.

Våren 2017 gjordes en större satsning på öl och nu har han beprytt dryckesavdelningen med omkring 230 sorter. Cirka 40 av dem är alkoholfria.

- Vi märker att efterfrågan ökar mer och mer. När man fyller på öl i avdelningen efter helgen är det oftast de alkoholfria hyllorna som gapar tomma. Utvecklingen har gått väldigt snabbt, säger Rasmus Samuelsson.

Tack vare ökat utbud från bryggerierna har försäljningen nu tagit fart på allvar.

Läs också: Kennedy Bakircioglü får egen öl

- Försäljningen har drivits av hälsotrenden, och då efterfrågan stigit har fler och fler bryggerier valt att släppa alkoholfria sorter. Valmöjligheterna för konsumenterna är betydligt bättre.

Han tror att branschen har tagit sig över en puckel, och att utvecklingen fortsatt kommer att gå snabbt.

- Men för de absolut minsta bryggerierna är tiden inte riktigt mogen ännu. Där måste marknaden utvecklas mer eftersom det är betydligt dyrare att brygga alkoholfritt öl, konstaterar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.192