23948sdkhjf

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Butikschefen: ”Helt otroligt, det har ökat explosionsartat.”

Den heta supersommaren kombinerat med fotbolls-VM har inneburit en stark försäljning för de dagligvarubutiker som valt att satsa på alkoholfritt öl. Statistik från Carlsberg visar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 56 procent under nio sommarveckor.

Läs också: Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

- Siffrorna stämmer väl överens med våra. Försäljningen av alkoholfritt öl har ökat explosionsartat, säger Rasmus Samuelsson, butikschef på Ica Nära Järvastaden till Fri Köpenskap.

Våren 2017 gjordes en större satsning på öl och nu har han beprytt dryckesavdelningen med omkring 230 sorter. Cirka 40 av dem är alkoholfria.

- Vi märker att efterfrågan ökar mer och mer. När man fyller på öl i avdelningen efter helgen är det oftast de alkoholfria hyllorna som gapar tomma. Utvecklingen har gått väldigt snabbt, säger Rasmus Samuelsson.

Tack vare ökat utbud från bryggerierna har försäljningen nu tagit fart på allvar.

Läs också: Carlsberg lägger världspremiär i Sverige

- Försäljningen har drivits av hälsotrenden, och då efterfrågan stigit har fler och fler bryggerier valt att släppa alkoholfria sorter. Valmöjligheterna för konsumenterna är betydligt bättre.

Han tror att branschen har tagit sig över en puckel, och att utvecklingen fortsatt kommer att gå snabbt.

- Men för de absolut minsta bryggerierna är tiden inte riktigt mogen ännu. Där måste marknaden utvecklas mer eftersom det är betydligt dyrare att brygga alkoholfritt öl, konstaterar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162