23948sdkhjf

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Butikschefen: ”Helt otroligt, det har ökat explosionsartat.”

Den heta supersommaren kombinerat med fotbolls-VM har inneburit en stark försäljning för de dagligvarubutiker som valt att satsa på alkoholfritt öl. Statistik från Carlsberg visar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 56 procent under nio sommarveckor.

Läs också: Carlsbergs nya vd: "Fantastiskt att få komma hem"

- Siffrorna stämmer väl överens med våra. Försäljningen av alkoholfritt öl har ökat explosionsartat, säger Rasmus Samuelsson, butikschef på Ica Nära Järvastaden till Fri Köpenskap.

Våren 2017 gjordes en större satsning på öl och nu har han beprytt dryckesavdelningen med omkring 230 sorter. Cirka 40 av dem är alkoholfria.

- Vi märker att efterfrågan ökar mer och mer. När man fyller på öl i avdelningen efter helgen är det oftast de alkoholfria hyllorna som gapar tomma. Utvecklingen har gått väldigt snabbt, säger Rasmus Samuelsson.

Tack vare ökat utbud från bryggerierna har försäljningen nu tagit fart på allvar.

Läs också: Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

- Försäljningen har drivits av hälsotrenden, och då efterfrågan stigit har fler och fler bryggerier valt att släppa alkoholfria sorter. Valmöjligheterna för konsumenterna är betydligt bättre.

Han tror att branschen har tagit sig över en puckel, och att utvecklingen fortsatt kommer att gå snabbt.

- Men för de absolut minsta bryggerierna är tiden inte riktigt mogen ännu. Där måste marknaden utvecklas mer eftersom det är betydligt dyrare att brygga alkoholfritt öl, konstaterar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114