23948sdkhjf

Beslut tagna kring produktionskök i Uppsala

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nytt produktionskök för patientmaten vid Akademiska sjukhuset är under uppförande.

Region Uppsala planerar nytt produktionskök för patientmaten vid Akademiska sjukhuset. Beslutet togs i regionfullmäktige i förra veckan och nu går projektet vidare till genomförande.

 – Det har tagit lång tid, men nu ser vi fram emot att kunna erbjuda patienterna på Akademiska sjukhuset mat från eget tillagningskök, säger Johan Edstav, ordförande för fastighets- och servicenämnden.

 Nytt tillagningskök ska uppföras på Akademiska sjukhusets område där det nuvarande mottagningsköket och personalmatsalen ligger. I köket ska varmmatsproduktion och kylda portionsrätter lagas.I projektet ingår också en restaurang för personalmat, ett kunskapscentrum av campuskaraktär och ett konferenscenter.

Kostnaden för det nya produktionsköket inklusive restaurang, konferenscenter och kunskapscentrum, uppgår till 286 miljoner kronor.

Byggnadsarbetena beräknas påbörjas sommaren 2019 och köket ska vara i drift under andra kvartalet 2021.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.178