23948sdkhjf

David Chang i Niklas Ekstedts tv-serie

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fävikens Magnus Nilsson ska skapa matmagi ihop med David Chang.

Kocken och programledaren Niklas Ekstedt ligger bakom tv-konceptet Four Hands Menu, en ny dokumentärserie som ska ge en unik inblick i den gastronomiska skapandeprocess som inträffar när två kreativa matgenier möts. Från idé till komplett meny – skapad av fyra händer.

I juni presenterades fem av de sex kockpar som ska skapa magi i var sitt avsnitt av Viaplay-serien. Nu har de två återstående namnen offentliggjorts. Och det är två mycket namnkunniga kockar.

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

Den ena är David Chang, känd tv-personlighet och inflytelserik New York-kock som äger krogar i USA, Kanada och Australien. Chang är känd för att ha tagit in asiatiska streetfood-smaker in i fine-dining-miljö och för att ha uppfunnit ”pork buns”, som sedan kopierats över hela världen. Den andre är Magnus Nilsson, hyllad köksmästare på tvåstjärniga Michelinkrogen Fäviken Magasinet, som med sin innovativa matlagningsstil och sina hyperlokala och naturnära råvaror lockar matälskare från hela världen till Jämtland.

– Jag och David har känt varandra länge, men vi har aldrig lagat mat bara vi två. Det här var ett perfekt tillfälle för det och samtidigt få visa upp mina hemtrakter runt Fäviken, säger Magnus Nilsson.

Niklas Ekstedt är spänd på att visa vad elitmötet utmynnar i:

– Det roliga här blir att ta en stor bullrig new yorker i basebollkeps till en finstämd mysig miljö i Jämtland. Det inspirerande blir att se två av världens just nu hetaste kockar improvisera fram rätter som kommer kännas extremt nu trendmässigt, säger Niklas Ekstedt. 

Dokumentärserien får exklusiv premiär på streamingtjänsten Viaplay senare i höst. Exakt datum är ännu inte annonserat. Här är en teaser:

Kockparen som är klara sedan tidigare:

  • Niklas Ekstedt (Stockholm – Ekstedts) och Lennox Hastie (Sydney – Fire Door). Två av de mest framstående kockarna inom grillning och matlagning med eld.
  • Esben Holmboe-Bang (Oslo – Maaemo) och Bo Songvisava (Bangkok – Bo.Lan). Dansk som driver hypermodern krog i Norge och thailändsk tv-stjärna vars kokkonst präglas av hållbarhet.
  • Margot Henderson (London – Rochelle Canteen) och Margarita Fores (Manila – Grace Park). Brittisk tar vad man har-attityd möter Asiens bästa kvinnliga kock.
  • Poul Andrias Ziska (Thorshamn – Koks) och Jock Zonfrillo (Adelaide – Orana). Den ena satte färöisk matkultur på kartan, den andra kallas gastronomins Indiana Jones.
  • Adeline Grattard (Paris – Yam'Tcha) och Gabrielle Hamilton (New York –Prune). Hetaste kockarna ur den nya vågen som präglas av unika småkrogar drivna av starka personligheter. 
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158