23948sdkhjf

David Chang i Niklas Ekstedts tv-serie

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fävikens Magnus Nilsson ska skapa matmagi ihop med David Chang.

Kocken och programledaren Niklas Ekstedt ligger bakom tv-konceptet Four Hands Menu, en ny dokumentärserie som ska ge en unik inblick i den gastronomiska skapandeprocess som inträffar när två kreativa matgenier möts. Från idé till komplett meny – skapad av fyra händer.

I juni presenterades fem av de sex kockpar som ska skapa magi i var sitt avsnitt av Viaplay-serien. Nu har de två återstående namnen offentliggjorts. Och det är två mycket namnkunniga kockar.

Läs också: Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Den ena är David Chang, känd tv-personlighet och inflytelserik New York-kock som äger krogar i USA, Kanada och Australien. Chang är känd för att ha tagit in asiatiska streetfood-smaker in i fine-dining-miljö och för att ha uppfunnit ”pork buns”, som sedan kopierats över hela världen. Den andre är Magnus Nilsson, hyllad köksmästare på tvåstjärniga Michelinkrogen Fäviken Magasinet, som med sin innovativa matlagningsstil och sina hyperlokala och naturnära råvaror lockar matälskare från hela världen till Jämtland.

– Jag och David har känt varandra länge, men vi har aldrig lagat mat bara vi två. Det här var ett perfekt tillfälle för det och samtidigt få visa upp mina hemtrakter runt Fäviken, säger Magnus Nilsson.

Niklas Ekstedt är spänd på att visa vad elitmötet utmynnar i:

– Det roliga här blir att ta en stor bullrig new yorker i basebollkeps till en finstämd mysig miljö i Jämtland. Det inspirerande blir att se två av världens just nu hetaste kockar improvisera fram rätter som kommer kännas extremt nu trendmässigt, säger Niklas Ekstedt. 

Dokumentärserien får exklusiv premiär på streamingtjänsten Viaplay senare i höst. Exakt datum är ännu inte annonserat. Här är en teaser:

Kockparen som är klara sedan tidigare:

  • Niklas Ekstedt (Stockholm – Ekstedts) och Lennox Hastie (Sydney – Fire Door). Två av de mest framstående kockarna inom grillning och matlagning med eld.
  • Esben Holmboe-Bang (Oslo – Maaemo) och Bo Songvisava (Bangkok – Bo.Lan). Dansk som driver hypermodern krog i Norge och thailändsk tv-stjärna vars kokkonst präglas av hållbarhet.
  • Margot Henderson (London – Rochelle Canteen) och Margarita Fores (Manila – Grace Park). Brittisk tar vad man har-attityd möter Asiens bästa kvinnliga kock.
  • Poul Andrias Ziska (Thorshamn – Koks) och Jock Zonfrillo (Adelaide – Orana). Den ena satte färöisk matkultur på kartan, den andra kallas gastronomins Indiana Jones.
  • Adeline Grattard (Paris – Yam'Tcha) och Gabrielle Hamilton (New York –Prune). Hetaste kockarna ur den nya vågen som präglas av unika småkrogar drivna av starka personligheter. 
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.191