23948sdkhjf

David Chang i Niklas Ekstedts tv-serie

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fävikens Magnus Nilsson ska skapa matmagi ihop med David Chang.

Kocken och programledaren Niklas Ekstedt ligger bakom tv-konceptet Four Hands Menu, en ny dokumentärserie som ska ge en unik inblick i den gastronomiska skapandeprocess som inträffar när två kreativa matgenier möts. Från idé till komplett meny – skapad av fyra händer.

I juni presenterades fem av de sex kockpar som ska skapa magi i var sitt avsnitt av Viaplay-serien. Nu har de två återstående namnen offentliggjorts. Och det är två mycket namnkunniga kockar.

Läs också: Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Den ena är David Chang, känd tv-personlighet och inflytelserik New York-kock som äger krogar i USA, Kanada och Australien. Chang är känd för att ha tagit in asiatiska streetfood-smaker in i fine-dining-miljö och för att ha uppfunnit ”pork buns”, som sedan kopierats över hela världen. Den andre är Magnus Nilsson, hyllad köksmästare på tvåstjärniga Michelinkrogen Fäviken Magasinet, som med sin innovativa matlagningsstil och sina hyperlokala och naturnära råvaror lockar matälskare från hela världen till Jämtland.

– Jag och David har känt varandra länge, men vi har aldrig lagat mat bara vi två. Det här var ett perfekt tillfälle för det och samtidigt få visa upp mina hemtrakter runt Fäviken, säger Magnus Nilsson.

Niklas Ekstedt är spänd på att visa vad elitmötet utmynnar i:

– Det roliga här blir att ta en stor bullrig new yorker i basebollkeps till en finstämd mysig miljö i Jämtland. Det inspirerande blir att se två av världens just nu hetaste kockar improvisera fram rätter som kommer kännas extremt nu trendmässigt, säger Niklas Ekstedt. 

Dokumentärserien får exklusiv premiär på streamingtjänsten Viaplay senare i höst. Exakt datum är ännu inte annonserat. Här är en teaser:

Kockparen som är klara sedan tidigare:

  • Niklas Ekstedt (Stockholm – Ekstedts) och Lennox Hastie (Sydney – Fire Door). Två av de mest framstående kockarna inom grillning och matlagning med eld.
  • Esben Holmboe-Bang (Oslo – Maaemo) och Bo Songvisava (Bangkok – Bo.Lan). Dansk som driver hypermodern krog i Norge och thailändsk tv-stjärna vars kokkonst präglas av hållbarhet.
  • Margot Henderson (London – Rochelle Canteen) och Margarita Fores (Manila – Grace Park). Brittisk tar vad man har-attityd möter Asiens bästa kvinnliga kock.
  • Poul Andrias Ziska (Thorshamn – Koks) och Jock Zonfrillo (Adelaide – Orana). Den ena satte färöisk matkultur på kartan, den andra kallas gastronomins Indiana Jones.
  • Adeline Grattard (Paris – Yam'Tcha) och Gabrielle Hamilton (New York –Prune). Hetaste kockarna ur den nya vågen som präglas av unika småkrogar drivna av starka personligheter. 
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114