23948sdkhjf

David Chang i Niklas Ekstedts tv-serie

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fävikens Magnus Nilsson ska skapa matmagi ihop med David Chang.

Kocken och programledaren Niklas Ekstedt ligger bakom tv-konceptet Four Hands Menu, en ny dokumentärserie som ska ge en unik inblick i den gastronomiska skapandeprocess som inträffar när två kreativa matgenier möts. Från idé till komplett meny – skapad av fyra händer.

I juni presenterades fem av de sex kockpar som ska skapa magi i var sitt avsnitt av Viaplay-serien. Nu har de två återstående namnen offentliggjorts. Och det är två mycket namnkunniga kockar.

Läs också: Kock i matkassesamarbete

Den ena är David Chang, känd tv-personlighet och inflytelserik New York-kock som äger krogar i USA, Kanada och Australien. Chang är känd för att ha tagit in asiatiska streetfood-smaker in i fine-dining-miljö och för att ha uppfunnit ”pork buns”, som sedan kopierats över hela världen. Den andre är Magnus Nilsson, hyllad köksmästare på tvåstjärniga Michelinkrogen Fäviken Magasinet, som med sin innovativa matlagningsstil och sina hyperlokala och naturnära råvaror lockar matälskare från hela världen till Jämtland.

– Jag och David har känt varandra länge, men vi har aldrig lagat mat bara vi två. Det här var ett perfekt tillfälle för det och samtidigt få visa upp mina hemtrakter runt Fäviken, säger Magnus Nilsson.

Niklas Ekstedt är spänd på att visa vad elitmötet utmynnar i:

– Det roliga här blir att ta en stor bullrig new yorker i basebollkeps till en finstämd mysig miljö i Jämtland. Det inspirerande blir att se två av världens just nu hetaste kockar improvisera fram rätter som kommer kännas extremt nu trendmässigt, säger Niklas Ekstedt. 

Dokumentärserien får exklusiv premiär på streamingtjänsten Viaplay senare i höst. Exakt datum är ännu inte annonserat. Här är en teaser:

Kockparen som är klara sedan tidigare:

  • Niklas Ekstedt (Stockholm – Ekstedts) och Lennox Hastie (Sydney – Fire Door). Två av de mest framstående kockarna inom grillning och matlagning med eld.
  • Esben Holmboe-Bang (Oslo – Maaemo) och Bo Songvisava (Bangkok – Bo.Lan). Dansk som driver hypermodern krog i Norge och thailändsk tv-stjärna vars kokkonst präglas av hållbarhet.
  • Margot Henderson (London – Rochelle Canteen) och Margarita Fores (Manila – Grace Park). Brittisk tar vad man har-attityd möter Asiens bästa kvinnliga kock.
  • Poul Andrias Ziska (Thorshamn – Koks) och Jock Zonfrillo (Adelaide – Orana). Den ena satte färöisk matkultur på kartan, den andra kallas gastronomins Indiana Jones.
  • Adeline Grattard (Paris – Yam'Tcha) och Gabrielle Hamilton (New York –Prune). Hetaste kockarna ur den nya vågen som präglas av unika småkrogar drivna av starka personligheter. 


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.244