23948sdkhjf

Skånskt mikrobryggeri hoppas ta in 15 miljoner

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Brygghuset Finn planerar nationell satsning och öppnar för nya delägare.

Brygghuset Finn började som ett studentprojekt på Lunds Tekniska högskola. Studentkompisarna Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen, som alla fortfarande finns kvar i företaget, har nu tillverkat och sålt öl sedan 2014 och skapat ett bryggeri med god tillväxt.

Läs också: Små bryggerier tror på sig själva

Nu vill grundarna ta det Landskronabaserade mikrobryggeriet till nästa nivå och satsa nationellt. De behöver därför rejält med kapital och hoppas ta in upp till 15 miljoner kronor via en spridningsemission.

– Vi tror att vi kommer få ihop den fulla summan, vi har ett stort intresse runt detta och har sedan tidigare en lång lista på intressenter. Det är först till kvarn som gäller, säger Brygghuset Finns vd Joacim Larsen.

Företaget öppnar alltså upp för nya delägare och intressenter, utöver de drygt 320 aktieägare som redan har klivit ombord längs vägen. Investeringen ska användas för att finansiera en nationell satsning som enligt planen ska ske under en fyraårsperiod.

– Vårt koncept har hela tiden varit att engagera våra delägare och vårt community för att skapa den bästa ölen tillsammans. Vi kommer satsa inom fyra områden: produktionsanläggningen, produktionsorganisationen, säljorganisationen och vår marknadsföring. berättar Larsen.

Emissionen löper från den 27 augusti till den 22 oktober 2018.

– Det allra första som ska göras när emissionen är stängd är att vila en dag. Sedan sätter vi igång med att genomföra planen. Vi är i full gång med projekteringen av kapacitetsökningarna, så när vi stängt emissionen kommer vi sätta den i verket och inleda renoveringarna av vår framtida produktionslokal, avslutar Joacim Larsen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179