23948sdkhjf

Skånskt mikrobryggeri hoppas ta in 15 miljoner

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Brygghuset Finn planerar nationell satsning och öppnar för nya delägare.

Brygghuset Finn började som ett studentprojekt på Lunds Tekniska högskola. Studentkompisarna Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen, som alla fortfarande finns kvar i företaget, har nu tillverkat och sålt öl sedan 2014 och skapat ett bryggeri med god tillväxt.

Läs också: Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Nu vill grundarna ta det Landskronabaserade mikrobryggeriet till nästa nivå och satsa nationellt. De behöver därför rejält med kapital och hoppas ta in upp till 15 miljoner kronor via en spridningsemission.

– Vi tror att vi kommer få ihop den fulla summan, vi har ett stort intresse runt detta och har sedan tidigare en lång lista på intressenter. Det är först till kvarn som gäller, säger Brygghuset Finns vd Joacim Larsen.

Företaget öppnar alltså upp för nya delägare och intressenter, utöver de drygt 320 aktieägare som redan har klivit ombord längs vägen. Investeringen ska användas för att finansiera en nationell satsning som enligt planen ska ske under en fyraårsperiod.

– Vårt koncept har hela tiden varit att engagera våra delägare och vårt community för att skapa den bästa ölen tillsammans. Vi kommer satsa inom fyra områden: produktionsanläggningen, produktionsorganisationen, säljorganisationen och vår marknadsföring. berättar Larsen.

Emissionen löper från den 27 augusti till den 22 oktober 2018.

– Det allra första som ska göras när emissionen är stängd är att vila en dag. Sedan sätter vi igång med att genomföra planen. Vi är i full gång med projekteringen av kapacitetsökningarna, så när vi stängt emissionen kommer vi sätta den i verket och inleda renoveringarna av vår framtida produktionslokal, avslutar Joacim Larsen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168