23948sdkhjf

Skånskt mikrobryggeri hoppas ta in 15 miljoner

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Brygghuset Finn planerar nationell satsning och öppnar för nya delägare.

Brygghuset Finn började som ett studentprojekt på Lunds Tekniska högskola. Studentkompisarna Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen, som alla fortfarande finns kvar i företaget, har nu tillverkat och sålt öl sedan 2014 och skapat ett bryggeri med god tillväxt.

Läs också: Små bryggerier tror på sig själva

Nu vill grundarna ta det Landskronabaserade mikrobryggeriet till nästa nivå och satsa nationellt. De behöver därför rejält med kapital och hoppas ta in upp till 15 miljoner kronor via en spridningsemission.

– Vi tror att vi kommer få ihop den fulla summan, vi har ett stort intresse runt detta och har sedan tidigare en lång lista på intressenter. Det är först till kvarn som gäller, säger Brygghuset Finns vd Joacim Larsen.

Företaget öppnar alltså upp för nya delägare och intressenter, utöver de drygt 320 aktieägare som redan har klivit ombord längs vägen. Investeringen ska användas för att finansiera en nationell satsning som enligt planen ska ske under en fyraårsperiod.

– Vårt koncept har hela tiden varit att engagera våra delägare och vårt community för att skapa den bästa ölen tillsammans. Vi kommer satsa inom fyra områden: produktionsanläggningen, produktionsorganisationen, säljorganisationen och vår marknadsföring. berättar Larsen.

Emissionen löper från den 27 augusti till den 22 oktober 2018.

– Det allra första som ska göras när emissionen är stängd är att vila en dag. Sedan sätter vi igång med att genomföra planen. Vi är i full gång med projekteringen av kapacitetsökningarna, så när vi stängt emissionen kommer vi sätta den i verket och inleda renoveringarna av vår framtida produktionslokal, avslutar Joacim Larsen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102