23948sdkhjf

Skånskt mikrobryggeri hoppas ta in 15 miljoner

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Brygghuset Finn planerar nationell satsning och öppnar för nya delägare.

Brygghuset Finn började som ett studentprojekt på Lunds Tekniska högskola. Studentkompisarna Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen, som alla fortfarande finns kvar i företaget, har nu tillverkat och sålt öl sedan 2014 och skapat ett bryggeri med god tillväxt.

Läs också: Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Nu vill grundarna ta det Landskronabaserade mikrobryggeriet till nästa nivå och satsa nationellt. De behöver därför rejält med kapital och hoppas ta in upp till 15 miljoner kronor via en spridningsemission.

– Vi tror att vi kommer få ihop den fulla summan, vi har ett stort intresse runt detta och har sedan tidigare en lång lista på intressenter. Det är först till kvarn som gäller, säger Brygghuset Finns vd Joacim Larsen.

Företaget öppnar alltså upp för nya delägare och intressenter, utöver de drygt 320 aktieägare som redan har klivit ombord längs vägen. Investeringen ska användas för att finansiera en nationell satsning som enligt planen ska ske under en fyraårsperiod.

– Vårt koncept har hela tiden varit att engagera våra delägare och vårt community för att skapa den bästa ölen tillsammans. Vi kommer satsa inom fyra områden: produktionsanläggningen, produktionsorganisationen, säljorganisationen och vår marknadsföring. berättar Larsen.

Emissionen löper från den 27 augusti till den 22 oktober 2018.

– Det allra första som ska göras när emissionen är stängd är att vila en dag. Sedan sätter vi igång med att genomföra planen. Vi är i full gång med projekteringen av kapacitetsökningarna, så när vi stängt emissionen kommer vi sätta den i verket och inleda renoveringarna av vår framtida produktionslokal, avslutar Joacim Larsen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Nyhetsbrev

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Arkiv

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109