23948sdkhjf

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Karma fortsätter att knyta till sig samarbetspartners.

Cirka två år efter starten har bolaget Karma och appen med samma namn skaffat sig flera stora samarbetspartners. Utöver Hemköp, Ica och Coop har man även knutit till sig hotellkedjan Scandic.

Nu står det också klart att Compass Group startar ett samarbete med matsvinnsappen. Enligt Compass Group är just en minskning av matsvinn en prioriterad fråga för bolaget, som har drygt 250 restauranger, caféer och butiker över hela landet.

Läs också: Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

– Samarbetet med Karma är ett utmärkt sätt för oss att rädda bra mat från att slängas, genom att istället erbjudas som färdig take-away till ett riktigt bra pris, säger Sylvia Hassellöf, hållbarhets- och kvalitetsansvarig på Compass Group Sverige.

Läs också: Så ska Espresso House minska svinnet

Det nya samarbetet kommer en dryg månad efter att Karma tagit in cirka 110 miljoner kronor i finansiering.

Bolagets medgrundare och vd, Hjalmar Ståhlberg Nordegren, berättade då att pengarna främst ska gå till att utöka personalstyrkan, vidareutveckla produkten samt fortsätta expansionen i Europa. I dagsläget har företaget också verksamhet i London.
Mer om:Karma
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108