23948sdkhjf

Hon vann Lily Bollinger Award

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå gick segrande ur striden när finalen av årets upplaga av sommeliertävlingen Lily Bollinger Award avgjordes i Stockholm på måndagen.

I finalen deltog även finalisterna Sofia Johansson, även hon från Köksbaren i Umeå och Victoria Andersson från Thörnströms Kök i Göteborg.

- Det känns otroligt kul att ha vunnit och jag är superstolt över mig själv. Det kändes mer stabilt i år än vad det gjorde förra året, även fast det såklart alltid är nerver som slår in när man väl står där på scenen. Att faktiskt ha vunnit känns helt bananas, säger Hanna Eriksson.

Under finalen tävlade finalister i fyra delmoment; vinservering, provning av fyra viner, vad finns i bilen? samt att fördela en flaska champagne i 12 glas.

Läs också: Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Trion togs ut under en finaluttagning 28 maj där 10 kvinnliga sommelierer deltog.

Hanna Eriksson är 27 år och är utbildad vid Vinkällan dryckesutbildningar.

Juryns utlåtande lyder:

”Årets vinnare i Lily Bollinger Award 2018 har visat bred kunskap, skicklighet i sitt sommelierhantverk samt en briljans i sin provning. Vinnaren är: Hanna Eriksson”

Läs också: Ny direktör för Arvid Nordquist

Förutom titeln ”Årets Lily Bollinger” föräras vinnaren en utbildningsresa till det anrika Champange Bollinger, en kaffeutbildning samt en Stålhästen-cykel, som symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

Tävlingen instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger.


Under finalen tävlade finalister i fyra delmoment; vinservering, provning av fyra viner, vad finns i bilen? samt att fördela en flaska champagne i 12 glas.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.604