23948sdkhjf

Hon vann Lily Bollinger Award

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå gick segrande ur striden när finalen av årets upplaga av sommeliertävlingen Lily Bollinger Award avgjordes i Stockholm på måndagen.

I finalen deltog även finalisterna Sofia Johansson, även hon från Köksbaren i Umeå och Victoria Andersson från Thörnströms Kök i Göteborg.

- Det känns otroligt kul att ha vunnit och jag är superstolt över mig själv. Det kändes mer stabilt i år än vad det gjorde förra året, även fast det såklart alltid är nerver som slår in när man väl står där på scenen. Att faktiskt ha vunnit känns helt bananas, säger Hanna Eriksson.

Under finalen tävlade finalister i fyra delmoment; vinservering, provning av fyra viner, vad finns i bilen? samt att fördela en flaska champagne i 12 glas.

Läs också: Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Trion togs ut under en finaluttagning 28 maj där 10 kvinnliga sommelierer deltog.

Hanna Eriksson är 27 år och är utbildad vid Vinkällan dryckesutbildningar.

Juryns utlåtande lyder:

”Årets vinnare i Lily Bollinger Award 2018 har visat bred kunskap, skicklighet i sitt sommelierhantverk samt en briljans i sin provning. Vinnaren är: Hanna Eriksson”

Läs också: Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Förutom titeln ”Årets Lily Bollinger” föräras vinnaren en utbildningsresa till det anrika Champange Bollinger, en kaffeutbildning samt en Stålhästen-cykel, som symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

Tävlingen instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger.


Under finalen tävlade finalister i fyra delmoment; vinservering, provning av fyra viner, vad finns i bilen? samt att fördela en flaska champagne i 12 glas.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.186