23948sdkhjf

Hon vann Lily Bollinger Award

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå gick segrande ur striden när finalen av årets upplaga av sommeliertävlingen Lily Bollinger Award avgjordes i Stockholm på måndagen.

I finalen deltog även finalisterna Sofia Johansson, även hon från Köksbaren i Umeå och Victoria Andersson från Thörnströms Kök i Göteborg.

- Det känns otroligt kul att ha vunnit och jag är superstolt över mig själv. Det kändes mer stabilt i år än vad det gjorde förra året, även fast det såklart alltid är nerver som slår in när man väl står där på scenen. Att faktiskt ha vunnit känns helt bananas, säger Hanna Eriksson.

Under finalen tävlade finalister i fyra delmoment; vinservering, provning av fyra viner, vad finns i bilen? samt att fördela en flaska champagne i 12 glas.

Läs också: Ny direktör för Arvid Nordquist

Trion togs ut under en finaluttagning 28 maj där 10 kvinnliga sommelierer deltog.

Hanna Eriksson är 27 år och är utbildad vid Vinkällan dryckesutbildningar.

Juryns utlåtande lyder:

”Årets vinnare i Lily Bollinger Award 2018 har visat bred kunskap, skicklighet i sitt sommelierhantverk samt en briljans i sin provning. Vinnaren är: Hanna Eriksson”

Läs också: Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Förutom titeln ”Årets Lily Bollinger” föräras vinnaren en utbildningsresa till det anrika Champange Bollinger, en kaffeutbildning samt en Stålhästen-cykel, som symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

Tävlingen instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger.


Under finalen tävlade finalister i fyra delmoment; vinservering, provning av fyra viner, vad finns i bilen? samt att fördela en flaska champagne i 12 glas.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122