23948sdkhjf

Årets Fjällkock korad

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Souschef på Stadshuskällaren har utsetts till Årets Fjällkock 2018. Även silvermedaljen kneps av en medarbetare från samma Stockholmsrestaurang.

25 september korades Magnus Åkerström till Årets Fjällkock på Åre på restaurang och-hotellskolan. Han gick segrande ur striden i en final med fyra kockar och på en tävlingstid om 75 minuter. Även silvermedaljen gick till Stadshuskällaren genom köksmästare Magnus Santesson.

Läs också: Världsmästare tar över i stadshuset

Vann gjorde Magnus Åkerström med en rätt bestående av renytterfilé från Jillie ren som steks härligt med krossade enbär och timjan och avslutas med en skvätt granskottsolja. Jordärtskockskräm smaksatt med Ovikens Blenda, knaprig & syrlig jordärtskocka, bevarade granskott, timjans-myltade hjortron, krispig svart trumpetsvamp samt enbärssky smaksatt med rödbeta och timjan. 

Det är inte första gången Magnus Åkerström deltar i tävlingssammanhang och han utsågs även till Årets unga kock 2017.

Tävlingen Årets Fjällkocks syfte är att främja fjällmat och regionala råvaror från Norrland.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113