23948sdkhjf

Världsmästare tar över i stadshuset

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Han korades till Årets kock 2016 och var trots sin ringa ålder lagkapten för Svenska kocklandslaget som vann Culinary World Cup förra året. Nu kliver 31-årige Jimmi Eriksson in i Stockholms stadshus.

Läs också: Årets Fjällkock korad

Stadshuset är dock inte helt ny mark för Jimmi Eriksson. Han har jobbat där flera gånger, senast under Nobelbanketten 2018. Som kreativt ansvarig för Stadshusrestauranger blir hans fokus den gastronomiska utvecklingen för bankett- och eventverksamheten samt Stadshuskällaren.

– Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Gunnar Eriksson och Magnus Santesson vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson, som redan smygstartat uppdraget med idéer kring höstens bankettmenyer.

Stadshuskällaren fick nyligen också en ny konditor i Johanna Rampitsch.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148