23948sdkhjf

Världsmästare tar över i stadshuset

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Han korades till Årets kock 2016 och var trots sin ringa ålder lagkapten för Svenska kocklandslaget som vann Culinary World Cup förra året. Nu kliver 31-årige Jimmi Eriksson in i Stockholms stadshus.

Läs också: Årets Fjällkock korad

Stadshuset är dock inte helt ny mark för Jimmi Eriksson. Han har jobbat där flera gånger, senast under Nobelbanketten 2018. Som kreativt ansvarig för Stadshusrestauranger blir hans fokus den gastronomiska utvecklingen för bankett- och eventverksamheten samt Stadshuskällaren.

– Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Gunnar Eriksson och Magnus Santesson vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson, som redan smygstartat uppdraget med idéer kring höstens bankettmenyer.

Stadshuskällaren fick nyligen också en ny konditor i Johanna Rampitsch.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171