23948sdkhjf

Guldregn över de svenska lagen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Svenska kocklandslaget är tillbaka på toppen igen. Det bevisades i dag i Luxemburg. Men seniorerna var inte ensamma svenskar om att ta lagguld i Culinary World Cup.

Läs också: Tre nytillskott i kocklandslaget

Stockholm Culinary Team fortsatte att befästa sin toppställning bland regionala lag genom att återigen ta hem guld.

Även i storköksklassen gick det bra för Sverige genom Fazer Culinary Team.

– Vinsten är en enorm lagseger! Alla har stått upp för varandra och utfört vårt arbete som ett lag. Vi är så otroligt stolta att få sätta svensk gastronomi och alla våra fantastiska producenter av bra råvaror högst upp på prispallen. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira ordentligt, säger kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson.

Här är alla som bär hem VM-guld under lagledaren Fredrik Anderssons och lagkapten Jimmi Erikssons ledning.

Läs också: Guld till Fazer Culinary Team i Luxemburg

Kockar: Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ola Wallin. 

Konditorer: Frida Bäcke, Josefin Gauffin, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson, Kalle Bengtsson.

Commis: Signe Åberg, Sara Danielsen, Louise Wass, My Segelström.

Tävlingen är uppdelad i två delmoment – Kalla bordet och Varmköket. Kocklandslaget fick guldpoäng i båda momenten och totalpoängen räckte hela vägen till guldmedaljen.

Juniorerna ligger också i topp, men tog inte guld totalt även om delprestationerna låg i poängspannet som kategoriseras som guld.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109