23948sdkhjf

Guldregn över de svenska lagen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Svenska kocklandslaget är tillbaka på toppen igen. Det bevisades i dag i Luxemburg. Men seniorerna var inte ensamma svenskar om att ta lagguld i Culinary World Cup.

Läs också: Video: Så ska VM-guldet bärgas

Stockholm Culinary Team fortsatte att befästa sin toppställning bland regionala lag genom att återigen ta hem guld.

Även i storköksklassen gick det bra för Sverige genom Fazer Culinary Team.

– Vinsten är en enorm lagseger! Alla har stått upp för varandra och utfört vårt arbete som ett lag. Vi är så otroligt stolta att få sätta svensk gastronomi och alla våra fantastiska producenter av bra råvaror högst upp på prispallen. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira ordentligt, säger kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson.

Här är alla som bär hem VM-guld under lagledaren Fredrik Anderssons och lagkapten Jimmi Erikssons ledning.

Läs också: Sista genrepet för Svenska kocklandslaget

Kockar: Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ola Wallin. 

Konditorer: Frida Bäcke, Josefin Gauffin, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson, Kalle Bengtsson.

Commis: Signe Åberg, Sara Danielsen, Louise Wass, My Segelström.

Tävlingen är uppdelad i två delmoment – Kalla bordet och Varmköket. Kocklandslaget fick guldpoäng i båda momenten och totalpoängen räckte hela vägen till guldmedaljen.

Juniorerna ligger också i topp, men tog inte guld totalt även om delprestationerna låg i poängspannet som kategoriseras som guld.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109