23948sdkhjf

Guldregn över de svenska lagen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Svenska kocklandslaget är tillbaka på toppen igen. Det bevisades i dag i Luxemburg. Men seniorerna var inte ensamma svenskar om att ta lagguld i Culinary World Cup.

Läs också: Video: Så ska VM-guldet bärgas

Stockholm Culinary Team fortsatte att befästa sin toppställning bland regionala lag genom att återigen ta hem guld.

Även i storköksklassen gick det bra för Sverige genom Fazer Culinary Team.

– Vinsten är en enorm lagseger! Alla har stått upp för varandra och utfört vårt arbete som ett lag. Vi är så otroligt stolta att få sätta svensk gastronomi och alla våra fantastiska producenter av bra råvaror högst upp på prispallen. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira ordentligt, säger kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson.

Här är alla som bär hem VM-guld under lagledaren Fredrik Anderssons och lagkapten Jimmi Erikssons ledning.

Läs också: Sista genrepet för Svenska kocklandslaget

Kockar: Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ola Wallin. 

Konditorer: Frida Bäcke, Josefin Gauffin, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson, Kalle Bengtsson.

Commis: Signe Åberg, Sara Danielsen, Louise Wass, My Segelström.

Tävlingen är uppdelad i två delmoment – Kalla bordet och Varmköket. Kocklandslaget fick guldpoäng i båda momenten och totalpoängen räckte hela vägen till guldmedaljen.

Juniorerna ligger också i topp, men tog inte guld totalt även om delprestationerna låg i poängspannet som kategoriseras som guld.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114