23948sdkhjf

Guldregn över de svenska lagen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Svenska kocklandslaget är tillbaka på toppen igen. Det bevisades i dag i Luxemburg. Men seniorerna var inte ensamma svenskar om att ta lagguld i Culinary World Cup.

Läs också: Video: Så ska VM-guldet bärgas

Stockholm Culinary Team fortsatte att befästa sin toppställning bland regionala lag genom att återigen ta hem guld.

Även i storköksklassen gick det bra för Sverige genom Fazer Culinary Team.

– Vinsten är en enorm lagseger! Alla har stått upp för varandra och utfört vårt arbete som ett lag. Vi är så otroligt stolta att få sätta svensk gastronomi och alla våra fantastiska producenter av bra råvaror högst upp på prispallen. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira ordentligt, säger kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson.

Här är alla som bär hem VM-guld under lagledaren Fredrik Anderssons och lagkapten Jimmi Erikssons ledning.

Läs också: Sista genrepet för Svenska kocklandslaget

Kockar: Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ola Wallin. 

Konditorer: Frida Bäcke, Josefin Gauffin, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson, Kalle Bengtsson.

Commis: Signe Åberg, Sara Danielsen, Louise Wass, My Segelström.

Tävlingen är uppdelad i två delmoment – Kalla bordet och Varmköket. Kocklandslaget fick guldpoäng i båda momenten och totalpoängen räckte hela vägen till guldmedaljen.

Juniorerna ligger också i topp, men tog inte guld totalt även om delprestationerna låg i poängspannet som kategoriseras som guld.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166