23948sdkhjf

Guld till Fazer Culinary Team i Luxemburg

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Guldmedaljen i storköksklassen i Culinary World Cup gick till Fazer Culinary Team.

Fazer Culinary Team tog guld i storköksklassen i Culinary World Cup 2018 i Luxemburg.

Läs också: Guldregn över de svenska lagen

Laget, som består av lagkaptenen Dan Assarsson, Adam Hallberg, Marcus Ludvigsson, Susanne Strandqvist, Daniel Lund, Patrik Sättgren samt coachen Niclas Melin, representerade Sverige i storköksklassen.

Med en budget på 5 euro per person och på fem timmar skapade laget en trerättersmeny till 150 personer på temat ”Against food waste”.

- Det känns förstås fantastiskt att ta hem segern! Vi har tränat länge och jobbat hårt för att finslipa en meny som skulle kännas klockren. Med hjälp av responsen vi fått när vi varit ute och provlagat på restaurangerna hemma i Sverige har vi kunnat leverera här i Luxemburg, jag är så stolt över oss som lag, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team. 

Hela råvaran var i fokus när laget plockade hem en vinnnade meny där bland annat skal från citroner använts.

Läs också: Video: Så ska VM-guldet bärgas

- Den här segern är verkligen ett kvitto på att vi har kockar i världsklass. Vi vill alltid visa att vi har Sveriges bästa lunchkockar, att de nu återigen är VM-vinnare kan vi leva länge på! Säger Juanita Conway, Head of Gastronomy, Fazer Food Services Sverige.  

Laget bildades 2010 och har tävlat i VM och OS flera gånger. Senaste vinsterna gjordes i OS 2016 där laget belönades med silvermedalj och VM 2014 där de vann guld.

Här är segermenyn 

Förrätt

Rotsellerisoppa med tartar på rökta blåmusslor, äpple och gurka. Frökavringmed vispat citronsmör 

Varmrätter (tre att välja bland)

Läs också: Sista genrepet för Svenska kocklandslaget

Svampfylld spenat och kikärtsrulle, hasselnöt- och ädelostbakad persiljerot, silverlökscrème och nyponcitronett, mangold och violettasallad 

Ört och brödbakad lättrimmad torskfilé, picklad gulbeta och morotsterrin, gräslökssås med forellrom, och ”brandade” på rökta torskslag 

Gårdskycklingfilé med rostad Hokiadopumpa, Pumpacremè, kycklingballotine med smak av citron och dragon. Potatiskaka med lagrad Svecia 

Dessert

Lingonmousse på nötbrowniebotten, saltkola och inkokta päron, knäckflarn.  

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.161