23948sdkhjf

Laget som ska representera Sverige i matlagnings-VM

Det svenska kocklandslaget har i tävlingsgrenen Chef's Table valt ”Embrace” som det tema som ska reflekteras i rätterna.

Fyra män och två kvinnor bildar Sveriges startsexa i Culinary World Cup 2022:

  • Ludwig Tjörnemo, lagkapten
  • Marcus Bremdahl, kock
  • Ida Bauhn, kock
  • Michael Andersson, kock
  • Anton Husa, konditor
  • Malin Lönneberg, konditor

Övriga medlemmarna i laget är Kasper Kleihs, som bygger chokladskulpturen som kan kamma hem många poäng under Chef’s Table, Matilda Ewaldh är med i boxen och kör disken samt Jerome Calayag och Erik Möller som medverkar som så kallade helpers. 

Vi har fått till ett så grymt samarbete i laget sedan vi började träna ihop förra våren
och vi tror verkligen att den sexan vi valt ut kommer att leverera fantastisk mat och
visa på ett grymt teamwork. Våra lagmedlemmar som agerar helpers är också helt i
synk med tävlingslaget vilket är extremt viktigt då ingenting får falla mellan stolarna,
berättar Marie Skogström, coach för Kocklandslaget.

Det svenska kocklandslaget finslipar de sista just nu detaljerna inför tävlingsstarten. Laget kommer att delta i två grenar: Restaurant of the Nation (även kallad Varmköket) där en trerätters meny ska serveras till 110 personer samt Chef’s Table där laget presenterar en avsmakningsmeny med ett tema.

I år har kommer laget att jobba med ett tema som döpts till ”Embrace”.

 Ordet embrace har flera betydelser, direkt översatt betyder det att omfamna och länka
samman vilket både kan vara att hylla något eller att fysiskt omfamna en person. Varje gång vi kliver in i köket gör vi vårt yttersta för att omfamna traditioner, smaker, våra producenter och partners men även vårt samarbete i laget – allt detta tillsammans leder till det vi presenterar på tallriken, berättar Jens Ericsson, general manager för Kocklandslagen.

Tävlingen pågår den 26-30 november i Luxemburg. Prisutdelning sker den 1 december.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062