23948sdkhjf

Allt om Årets Kock 2016 Jimmi Eriksson

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nu är nog Lilla Ego den Årets Kock-tätaste krogen i Stockholm. Till de tidigare vinnarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms sällar sig nu ännu en av krogens kockar Jimmi Eriksson. I artikeln finns recept på vinnarmaten och fakta om Jimmi Eriksson. Foto: Per- Erik Berglund

Jimmi Eriksson var semifinalist i Årets kock 2013 och vann Årets unga kock 2013. Samma år tog han silver i världsfinalen av tävlingen Årets Unga Kock. Han är därmed svensk mästare i professionell matlagning.

Huvudråvaran i tävlingsrätt 1 var odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba. Tävlingsrätt 2 bestod av rådjurssadel från sydöstra Sverige. Den färdiga rätten på tallrik skulle bestå av minst 50 procent grönsaker.

Vid prisceremonin på Annexet i Stockholm fick Jimmi Eriksson ta emot mejerimedaljen i guld av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Hanna Halpern VD Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.

Juryns motivering:
Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande.

Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.

Fakta:

Född: 1987
Bosatt: Gustavsberg
Uppväxt: Kungsängen
Tidigare arbetsplatser: Pontus, Stockholm. Utomlands i Medelhavet på privata båtar och i London. Restaurang Jonas, Stockholm.
Meriter vid tidigare matlagningstävlingar: Två semifinaler i Årets Kock 2013 och 2014 samt sista chansen 2014, vann Årets unga Kock 2013, 2:a internationella unga kock i Istanbul.
Filosofin bakom Jimmis matlagning: Hitta bra smakkombinationer och konsistenser. Hitta höga smaker i de råvaror som jag arbetar med, få ut så mycket som möjligt av råvaran, enkelhet med finess.
Inspiration i skapandet av tävlingsrätt och recept: Inspireras av kollegor och chefer/mentorer.
Kockförebild: Elena Arzak, Arzak, San Sebastian, Spanien samt Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008 och Daniel Räms, Årets Kock 2013

Norsk hälleflundra recept Jimmi Eriksson

Svenskt råddjur recept Jimmi Eriksson
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.079