23948sdkhjf

Han öppnar i Teatern

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Krögaren Sebastian Schauermann öppnar Taku -Taku i Ringen köpcentrums matscen Teatern den 22 oktober. Matsatsningen i köpcentrumet, öppnat 2015, på Södermalm i Stockholm rymmer sedan tidigare bland andra The Plant, Galinas Pizza, The Fishery, Nu och Raamen.

- Det är både en ära och mycket roligt att kliva in i kulinariska Teatern med Taku-Taku. Dessutom innebär vårt intåg att Teatern får två helveganska alternativ på en och samma plats – ett bevis på hur efterfrågan på gröna alternativ ständigt ökar och snart blir en självklarhet även på mer traditionella platser än Teatern, säger Sebastian Schauermann, kock och grundare till Taku-Taku.

Under november gästas nyöppnade Taku-Taku av Gustav Johansson som ligger bakom matbloggen Jävligt Gott.

Teatern består av nio olika kök och ett patisserie och konceptet är skapat av fastighetsägaren AMF Fastigheter i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.

Mer om: Ringen | Taku-Taku | Teatern
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124