23948sdkhjf

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren är huvudnumret när matfestivalen Tugg genomförs för andra året i rad i Teatern, matscenen som ligger mitt i Ringens köpcentrum på Södermalm i Stockholm.

Läs också: Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Under årets festival, som pågår den 3-6 oktober, öppnar stjärnkocken pop up-restaurangen Södermalm by Mathias Dahlgren. Där serverar han personliga tolkningar av typiska snabbmatsställen på Södermalm. Dahlgren beskriver menyn som “en hyllning till Söders snabbmatspärlor”.

– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren.

Restaurangerna som tolkats är Amida kolgrill på Folkungagatan, Nystekt Strömming vid Slussen* (har temporärt flyttat till Gamla stan) och Thongwiset på Hornsgatan. 

– Vi är otroligt stolta över att få presentera Mathias Dahlgren som samarbetspartner under årets matfestival. Hans tolkningar av Södermalm har resulterat i tre fantastiskt goda och spännande rätter som vi tror att Tuggs besökare kommer uppskatta, säger Tina Landelius, kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum och Tugg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123