23948sdkhjf

Till bords!

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De första priserna är utdelade på Skandiascenen och gästerna har satt sig till bords för förrätten, Rökt röding från Umlax.

De första priserna är utdelade och nu väntar sittande middag och under tiden följer prisutdelningen. För middagen svarar Stockholm Culinary Team och menyn är som följer;

Läs också: Ölgäris gick segrande ur striden

Välkomstdrink Louis Bouillot Crémant de Bourgogne, Frankrike Öl & snacks vid förmingel Carlsberg Export, HOF, Unfiltered eller alkoholfritt alternativ. Som snacks Salamichips från Tulip.

Förrätt bestod av kallrökt bakad röding från Umlax serverad med fläderkapris, picklad gurka, rödingrom och rågbrödsflarn smaksatt med fänkålspollen, vaniljpicklad silverlök samt pepparrotsgrädde. Till förrätten vin Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc, Chile Öl Nya Carnegie Bryggeriet Paper Dragon.

Huvudrätten bestod av bakad pressad sida med vindelrökt västerbottensost, isterbandskryddad fläskfilé, isterbandscrust, rödbetskräm med ättika, picklad avlång rödbeta, saltbakade knippbetor och mörkrostad grissky med ättika. Vin Fortant Terroire Littoral Cabernet Sauvignon, Frankrike Öl Brooklyn Local 1.

Dessert bestod av gräddfilsmousse med spritig blåbärskräm, mandelparfait, mandelkaka, choklad- och karamellkräm, lagerblads- och blåbärsgel samt oxalis och salt mandelsmul. Öl Nya Carnegiebryggeriet Krakatau Vickning Grillat flatbread med bakad fläsksida, ingefärspickles, soyamajjo, koriander och sesam. Vickning lagad på OFYR i samarbete med Menigo

Mer om: Restauranggalan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129