23948sdkhjf

"Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden"

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Premiär i Tyskland för kafékedjan. Tre öppningar inom ett par veckor.

I mitten av oktober öppnade Wayne's coffee kedjans första enhet i Tyskland och under de kommande veckorna är det dags för nummer två och tre.

Läs också: Nytt kafferosteri till Sickla

De tre första etableringar ligger samtliga i närheten av München och kafékedjan uppger nu att att aviskten är "att sprida sitt ekologiska fikakoncept till tyskarna i rask takt, med nya etableringar både längst motorvägarna och inne i städerna".

– Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden. Tyskland ligger långt fram när det gäller hållbarhet och krav på ekologiska produkter och - precis som svenskarna - så älskar tyskarna kaffe. Här har vi dessutom ett fantastiskt bra läge till snabb expansion med hjälp av våra tyska ägare som kan marknaden, säger Mats Hörnell, vd på Wayne’s Coffee i en kommentar.

Att expansionen nu går snabbt i Tyskland har också med att göra att kedjan sedan i mars i år  ägs av M.TRE, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH, som ingår i den tyska koncernen Autobahn Tank & Rast Gruppe GmbH & Co. KG med med bland annat 410 serviceställen i anslutning till de tyska motorvägarna.

Kedjan grundades 1994 med ett första kafé på Kungsgatan i Stockholm.

Med de senaste öppningarna i Tyskland inräknade så finns 126 kaféer9 marknader, och de senaste åren har kedjans koncept förutom till Tyskland även gått på export till Vietnam, Storbritannien och Jordanien.

Läs mer om: Kaffe | Wayne´s Coffe
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Nyhetsbrev

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Arkiv

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125