23948sdkhjf

"Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden"

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Premiär i Tyskland för kafékedjan. Tre öppningar inom ett par veckor.

I mitten av oktober öppnade Wayne's coffee kedjans första enhet i Tyskland och under de kommande veckorna är det dags för nummer två och tre.

Läs också: Svenska kafferosteriet kan vinna prestigefullt pris

De tre första etableringar ligger samtliga i närheten av München och kafékedjan uppger nu att att aviskten är "att sprida sitt ekologiska fikakoncept till tyskarna i rask takt, med nya etableringar både längst motorvägarna och inne i städerna".

– Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden. Tyskland ligger långt fram när det gäller hållbarhet och krav på ekologiska produkter och - precis som svenskarna - så älskar tyskarna kaffe. Här har vi dessutom ett fantastiskt bra läge till snabb expansion med hjälp av våra tyska ägare som kan marknaden, säger Mats Hörnell, vd på Wayne’s Coffee i en kommentar.

Att expansionen nu går snabbt i Tyskland har också med att göra att kedjan sedan i mars i år  ägs av M.TRE, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH, som ingår i den tyska koncernen Autobahn Tank & Rast Gruppe GmbH & Co. KG med med bland annat 410 serviceställen i anslutning till de tyska motorvägarna.

Kedjan grundades 1994 med ett första kafé på Kungsgatan i Stockholm.

Med de senaste öppningarna i Tyskland inräknade så finns 126 kaféer9 marknader, och de senaste åren har kedjans koncept förutom till Tyskland även gått på export till Vietnam, Storbritannien och Jordanien.

Mer om: Kaffe | Wayne´s Coffe


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125