23948sdkhjf

"Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden"

Premiär i Tyskland för kafékedjan. Tre öppningar inom ett par veckor.

I mitten av oktober öppnade Wayne's coffee kedjans första enhet i Tyskland och under de kommande veckorna är det dags för nummer två och tre.

De tre första etableringar ligger samtliga i närheten av München och kafékedjan uppger nu att att aviskten är "att sprida sitt ekologiska fikakoncept till tyskarna i rask takt, med nya etableringar både längst motorvägarna och inne i städerna".

– Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden. Tyskland ligger långt fram när det gäller hållbarhet och krav på ekologiska produkter och - precis som svenskarna - så älskar tyskarna kaffe. Här har vi dessutom ett fantastiskt bra läge till snabb expansion med hjälp av våra tyska ägare som kan marknaden, säger Mats Hörnell, vd på Wayne’s Coffee i en kommentar.

Att expansionen nu går snabbt i Tyskland har också med att göra att kedjan sedan i mars i år  ägs av M.TRE, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH, som ingår i den tyska koncernen Autobahn Tank & Rast Gruppe GmbH & Co. KG med med bland annat 410 serviceställen i anslutning till de tyska motorvägarna.

Kedjan grundades 1994 med ett första kafé på Kungsgatan i Stockholm.

Med de senaste öppningarna i Tyskland inräknade så finns 126 kaféer9 marknader, och de senaste åren har kedjans koncept förutom till Tyskland även gått på export till Vietnam, Storbritannien och Jordanien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078