23948sdkhjf

"Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden"

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Premiär i Tyskland för kafékedjan. Tre öppningar inom ett par veckor.

I mitten av oktober öppnade Wayne's coffee kedjans första enhet i Tyskland och under de kommande veckorna är det dags för nummer två och tre.

Läs också: Kaffebolag måste varningsmärka i Kalifornien

De tre första etableringar ligger samtliga i närheten av München och kafékedjan uppger nu att att aviskten är "att sprida sitt ekologiska fikakoncept till tyskarna i rask takt, med nya etableringar både längst motorvägarna och inne i städerna".

– Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden. Tyskland ligger långt fram när det gäller hållbarhet och krav på ekologiska produkter och - precis som svenskarna - så älskar tyskarna kaffe. Här har vi dessutom ett fantastiskt bra läge till snabb expansion med hjälp av våra tyska ägare som kan marknaden, säger Mats Hörnell, vd på Wayne’s Coffee i en kommentar.

Att expansionen nu går snabbt i Tyskland har också med att göra att kedjan sedan i mars i år  ägs av M.TRE, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH, som ingår i den tyska koncernen Autobahn Tank & Rast Gruppe GmbH & Co. KG med med bland annat 410 serviceställen i anslutning till de tyska motorvägarna.

Kedjan grundades 1994 med ett första kafé på Kungsgatan i Stockholm.

Med de senaste öppningarna i Tyskland inräknade så finns 126 kaféer9 marknader, och de senaste åren har kedjans koncept förutom till Tyskland även gått på export till Vietnam, Storbritannien och Jordanien.

Mer om: Kaffe | Wayne´s Coffe
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122