23948sdkhjf

Både servering och rosteri när Café Pascal växer

De kaffeälskande syskonen bakom Café Pascal ska med egetrostat kaffe skapa en destination för Stockholms kaffekonnässörer.  

Med inspiration från kaffekulturen i Italien har syskonen Hosep Seropian, Arman Seropian och Jannet Seropian Marioli redan framgångsrikt öppnat tre Café Pascal i Stockholms innerstad. Snart väntar ett fjärde, i snabbväxande Hagastaden. Den nya satsningen inkluderar både servering och ett eget rosteri.

Gutai Real Estate Consulting agerade som leasing agent vid uthyrningen och grundaren Jens Linderstam har på sin Linkedin berättat att Café Pascal ska flytta in en fastighet på Gävlegatan som byggdes i två etapper på 1930 och 1940-talet och då var ämnat som ett ”industriellt kollektivhus”. För närvarande pågår en modernisering av fastigheten inför öppningen som sker efter årsskiftet. 

”Vi skapar en unik plats för Stockholms innerstad, en destination både för Stockholms kaffekonnässörer och boende och arbetande i området. Vi kommer att rosta och producera vårt eget kaffe, våra gäster kan följa produktionen, köpa med nyrostat kaffe eller besöka vår cafédel. Vi lägger stor vikt vid utformningen av rosteriet och kommer leverera en upplevelse av hög kvalité”, förklarar Hosep Seropian i samma inlägg.

Det är tio år sedan syskonen Seropian öppnade sitt första Café Pascal vid Odenplan. Fyra år senare slogs dörrarna upp på Skånegatan på Södermalm och sedan förra året finns Café Pascal också vid Stureplan.

I den kaffeälskande familjen återfinns även brodern Simon Seropian. Han driver "Simons rosteri" i Linköping, där även systern Jacquline jobbar.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048