23948sdkhjf

Prisas för viltmat

Stockholmsrestaurang har utsetts till Årets Viltmatrestaurang 2018.

Lux Dag för Dag på Lilla Essingen i Stockholm tilldelades på söndagen utmärkelsen Årets Viltmatsrestaurang. 

29 restauranger var nominerade till priset och i finalen, som uppges ha varit jämn, stod det mellan Lux Dag för Dag i Stockholm, Färna Herrgård i Skinnskatteberg och Gammelgården i Sälen.

Enligt uppgift var finalen jämn men avgörandet föll på restaurangens breda, långsiktiga och nydanande viltarbete.

Att det var nära 30 restauranger nominerade glädjer akademin.

– Vi ser det som ett tecken i tiden, säger Svenska Viltmatakademins ordförande Torsten Mörner.

– Det är en naturlig, nyttig och miljövänlig råvara som vi hoppas att allt fler ska kunna njuta av på sin egen tallrik, eller på restauranger. Som ett led i detta arbete har vi instiftat priset Årets Viltmatrestaurang.

Juryns motivering till priset lyder;

»Lux Dag för Dag låter råvarorna styra menyn för att gästen ska få uppleva dem när de är som bäst. På ‘Farmers Dinner‘ får gästen förutom en god middag emellanåt lära sig mer om jägaren, jakten och tillvaratagande av viltköttet.«

Lux Dag för Dag drivs av Henrik Nordström som även ligger bakom restaurangen B.A.R i Stockholm. Henrik Nordström är som en av fyra svenskar silvermedaljör i »Kock-VM«, Bocuse d’Or. Han är även sedan ett antal år själv jägare.

Priset delades ut på mässan Food & Wine och juryn består av Gert Klötzke, Fredrik Eriksson, Christer Lingström, Anders Levén, K-C Wallberg och Jörgen Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078