23948sdkhjf

Prisas för viltmat

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Stockholmsrestaurang har utsetts till Årets Viltmatrestaurang 2018.

Lux Dag för Dag på Lilla Essingen i Stockholm tilldelades på söndagen utmärkelsen Årets Viltmatsrestaurang. 

29 restauranger var nominerade till priset och i finalen, som uppges ha varit jämn, stod det mellan Lux Dag för Dag i Stockholm, Färna Herrgård i Skinnskatteberg och Gammelgården i Sälen.

Enligt uppgift var finalen jämn men avgörandet föll på restaurangens breda, långsiktiga och nydanande viltarbete.

Läs också: Vilken krog är bäst på viltmat? – nominera kandidater nu

Att det var nära 30 restauranger nominerade glädjer akademin.

– Vi ser det som ett tecken i tiden, säger Svenska Viltmatakademins ordförande Torsten Mörner.

– Det är en naturlig, nyttig och miljövänlig råvara som vi hoppas att allt fler ska kunna njuta av på sin egen tallrik, eller på restauranger. Som ett led i detta arbete har vi instiftat priset Årets Viltmatrestaurang.

Juryns motivering till priset lyder;

»Lux Dag för Dag låter råvarorna styra menyn för att gästen ska få uppleva dem när de är som bäst. På ‘Farmers Dinner‘ får gästen förutom en god middag emellanåt lära sig mer om jägaren, jakten och tillvaratagande av viltköttet.«

Lux Dag för Dag drivs av Henrik Nordström som även ligger bakom restaurangen B.A.R i Stockholm. Henrik Nordström är som en av fyra svenskar silvermedaljör i »Kock-VM«, Bocuse d’Or. Han är även sedan ett antal år själv jägare.

Priset delades ut på mässan Food & Wine och juryn består av Gert Klötzke, Fredrik Eriksson, Christer Lingström, Anders Levén, K-C Wallberg och Jörgen Andersson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129