23948sdkhjf

Nu återinvigs klassisk saluhall

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Anrika Uppsala saluhall från 1909 öppnar efter omfattande renovering. Svenssons Krogar förvärvade saluhallen 2013 och presenterar nu en nygammal destination som ska erbjuda handel, krogar, kafé, nöjen och ett konstgalleri som har öppet från tidig frukost till sen kväll.

- En riktig, levande saluhall är verkligen något efterlängtat i Uppsala, säger David Åström, vd för Svenssons Krogar som har drivit en rad verksamheter i byggnaden sedan 1997.

- Med mat- och dryckesupplevelser vill vi bidra till att göra Uppsala till en ännu mer attraktiv stad, säger En levande saluhall är en viktig pusselbit i det arbetet.

Läs också: De utbildas i saluhallen

På restaurangsidan finns amerikansk-asiatiska krogen Jay Fu’s, ett nytt kafé med utsikt mot Domkyrkan, ett bageri med pizza och viner samt en sushirestaurang.

Utomhusrestaurangen Åkanten har glasats in och kan nu erbjuda julbord utmed Fyrisån. Högst upp i saluhallen ligger festvåningen Hyllan med plats för upp till 450 gäster.

Därtill huserar Svenssons Krogars nystartade kockskola som drivs tillsammans med Lernia. Kvällstid förvandlas lokalen till en matstudio där privata sällskap och företag lagar mat tillsammans med kockar.

 Svenssons krog öppande i Uppsala 1991 och nu finns även restaurangerna Stationen, Aalto’s, Jay Fu’s, Frenchi, Åkanten och festvåningen Hyllan i restaurangkoncernen som omsätter drygt 135 miljoner kronor. I vår väntar ännu en restaurangetablering.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097