23948sdkhjf

Nu återinvigs klassisk saluhall

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Anrika Uppsala saluhall från 1909 öppnar efter omfattande renovering. Svenssons Krogar förvärvade saluhallen 2013 och presenterar nu en nygammal destination som ska erbjuda handel, krogar, kafé, nöjen och ett konstgalleri som har öppet från tidig frukost till sen kväll.

- En riktig, levande saluhall är verkligen något efterlängtat i Uppsala, säger David Åström, vd för Svenssons Krogar som har drivit en rad verksamheter i byggnaden sedan 1997.

- Med mat- och dryckesupplevelser vill vi bidra till att göra Uppsala till en ännu mer attraktiv stad, säger En levande saluhall är en viktig pusselbit i det arbetet.

Läs också: De utbildas i saluhallen

På restaurangsidan finns amerikansk-asiatiska krogen Jay Fu’s, ett nytt kafé med utsikt mot Domkyrkan, ett bageri med pizza och viner samt en sushirestaurang.

Utomhusrestaurangen Åkanten har glasats in och kan nu erbjuda julbord utmed Fyrisån. Högst upp i saluhallen ligger festvåningen Hyllan med plats för upp till 450 gäster.

Därtill huserar Svenssons Krogars nystartade kockskola som drivs tillsammans med Lernia. Kvällstid förvandlas lokalen till en matstudio där privata sällskap och företag lagar mat tillsammans med kockar.

 Svenssons krog öppande i Uppsala 1991 och nu finns även restaurangerna Stationen, Aalto’s, Jay Fu’s, Frenchi, Åkanten och festvåningen Hyllan i restaurangkoncernen som omsätter drygt 135 miljoner kronor. I vår väntar ännu en restaurangetablering.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125