23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets Briljanta Idé

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Trio nominerad till priset som delas ut under Fast Food Awards på Kistamässan i januari.

Burgerkedjan Max, svinn- och hållbarhetskonceptet Sopköket och The Fishery är nominerade till priset i Årets upplaga av Fast Food Awards. Vinnaren koras den 30 januari under mässan Fastfood & Café som äger rum på Kistamässan i Stockholm.

Läs också: De har hälsa och miljö i fokus

Vinnaren av Årets Briljanta Idé ska ha slagit branschen med häpnad. "Tänk att dom kom på en sådan lysande lösning!" Vinnaren finns bland alla de "kreatörer" som sliter med att skapa smarta och lönsamma lösningar för branschen, oavsett om det handlar om it-teknik eller serviceanda. De har gjort det oväntade till det självklara.

Här är finalistmotiveringarna;

Sopköket

Råvaror som annars skulle slängas tas om hand om på ett lättförståeligt, ansvarsfullt och nytt sätt. Men inte bara det, det inbegriper också ett totalgrepp på svinn och strävan efter ett mer hållbart samhälle.

MAX Burgers

Med ett brett och mångårigt engagemang för hållbarhet har Max Burgers i år tagit ett revolutionerande steg, att inte nöja sig med att vara neutrala mot klimatet. Företaget lanserade klimatpositiva burgare, en strategi som sätter en välbehövlig standard för hela branschen.

The Fishery

Kött, fågel och grönsaker finns redan som snabbmat, men fisk? På The Fishery serveras mat från havet vällagat, snabbt och till bra priser. Klassiker som tacos, hamburgare fish & chips omtolkas med fisken i centrum. Allt serveras snyggt och med miljötänk. En glimrande måltid!

Fast Food Awards delas ut av tidningen Fast Food Magazine och priserna i åtta ketagorier delas ut på Kistamässan i Stockholm 30 januari.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Löfbergs investerar 200 miljoner

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Plantagon i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Nyhetsbrev

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Arkiv

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143