23948sdkhjf

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

På fredag flyttar Daniel Roos  in i Stadshuset med sitt team av sju konditorer, varav de flesta har varit med tre till fyra gånger. Det är medarbetare han känner väl och det är högt tryck på att få vara med.
– Det mest lärorika är att det är många gäster och att anta utmaningen att göra saker som andra hävdar inte går.

Innan dessertglassen är klar testas den många gånger. Inte bara för att klara värme, utan även för hur krispighet och andra egenskaper kan bibehållas.

– Många frågar hur det är möjligt att servera glass till så många men, med viktigaste är att glassen inte är för hård när man serverar, säger Daniel Roos till RS Restauranger & Storkök.

Årets utmaning är att skapa en dessert utan gelatin.
– Dels för att allt fler är veganer och vegetarianer men också för att gelatin kommer från djurben och de vill många undvika på grund av religiösa skäl.

Alla hjälps åt i köket; konditorerna hjälper kockarna och när det är dags för dessert är det tvärtom.

Att Tom Sjöstedt är kompanjon som kock även i år  är något som Daniel Roos gillar.

Tom Sjöstedt var dock sjuk vid tillfället för presskonferensen.
– Jag känner Tom sedan tiden i landslaget där jag var med från 2009 till 2012.Han är en rolig person, som smågnabbas och är härlig att jobba med. 

Daniel Roos fortsätter;

– Jag är jätteglad att landslaget vann igen och lagkaptenen Jimmi Eriksson, som jobbar med Tom är på plats här i Stadshuset och arbetar med banketten.

- Sedan får jag använda min favoritråvara i desserten, jag har många bär och fruktfavoriter men denna gång ingår en råvara jag gillar extra mycket.
Därtill berättar han mer om desserten.
- Färgerna, jag gillar när färgerna är mycket harmoniska, säger Daniel Roos med hemlighetsfull och nöjd uppsyn.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.265