23948sdkhjf

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

På fredag flyttar Daniel Roos  in i Stadshuset med sitt team av sju konditorer, varav de flesta har varit med tre till fyra gånger. Det är medarbetare han känner väl och det är högt tryck på att få vara med.
– Det mest lärorika är att det är många gäster och att anta utmaningen att göra saker som andra hävdar inte går.

Innan dessertglassen är klar testas den många gånger. Inte bara för att klara värme, utan även för hur krispighet och andra egenskaper kan bibehållas.

– Många frågar hur det är möjligt att servera glass till så många men, med viktigaste är att glassen inte är för hård när man serverar, säger Daniel Roos till RS Restauranger & Storkök.

Årets utmaning är att skapa en dessert utan gelatin.
– Dels för att allt fler är veganer och vegetarianer men också för att gelatin kommer från djurben och de vill många undvika på grund av religiösa skäl.

Alla hjälps åt i köket; konditorerna hjälper kockarna och när det är dags för dessert är det tvärtom.

Att Tom Sjöstedt är kompanjon som kock även i år  är något som Daniel Roos gillar.

Tom Sjöstedt var dock sjuk vid tillfället för presskonferensen.
– Jag känner Tom sedan tiden i landslaget där jag var med från 2009 till 2012.Han är en rolig person, som smågnabbas och är härlig att jobba med. 

Daniel Roos fortsätter;

– Jag är jätteglad att landslaget vann igen och lagkaptenen Jimmi Eriksson, som jobbar med Tom är på plats här i Stadshuset och arbetar med banketten.

- Sedan får jag använda min favoritråvara i desserten, jag har många bär och fruktfavoriter men denna gång ingår en råvara jag gillar extra mycket.
Därtill berättar han mer om desserten.
- Färgerna, jag gillar när färgerna är mycket harmoniska, säger Daniel Roos med hemlighetsfull och nöjd uppsyn.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.215