23948sdkhjf

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof rivstartar 2019 med ett initiativ som har som ambition att göra Pontus in the air till Arlandas bästa arbetsplats.

Läs också: Första Pontus-restaurangen i Göteborg

– Det här är ett roligt och viktigt startskott för 2019. Vår ambition är att bli en attraktiv arbetsgivare, få friskare och gladare personal, minska sjukskrivningar och därigenom bli mer lönsamma och nå högre effektivitet. Jag hoppas att vår satsning även ska sporra andra företag på Arlanda och i hela Sverige, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Till sin hjälp tar han hälsoprofilen och elitskidåkaren Jonas Böhlmark samt rådgivaren och inspiratören Svante Randlert. Syftet är att engagera, skapa medvetenhet och utveckla personal, chefer och ledning. Alla uppmuntras att delta utifrån sina egna förutsättningar, och deltagarna erbjuds månatliga uppföljningar.

 Vi ska hjälpa dem med ett helhetstänk, 360 grader, och höja medvetenheten om gemenskap, innovationskraft, antiinflammatorisk kost, fysisk och mental träning på arbetsplatsen. Det är ett ärofullt uppdrag som sträcker sig över tid, vilket är en förutsättning för att skapa kontinuerlig förbättring och mätbara resultat, säger Jonas Böhlmark.

Ledningsgruppen och företagets chefer ska dessutom tillsammans med affärsrådgivaren och föreläsaren Svante Randlert arbeta med strategisk kompetensförsörjning. Satsningen inkluderar även ”Arlanda Challenge”, där alla företag på Stockholm Arlanda Airport kan delta i föredrag och kostrådgivning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127