23948sdkhjf

Han är årets viltkock

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Västerbottning bäst på att laga till viltkött.

Årets viltkock 2019 heter Emil Lindfors. Till vardags återfinns han på Restaurang Bryggargatan i Skellefteå. Vid finalen, som avgjordes i helgen på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge, besegrade han Björn Olfenius från Färna Herrgård

Läs också: Förbund vill att jägare ska få sälja vildsvinskött

– Tävlingen är ett jättebra initiativ. Viltkött är ett mer hållbart och etiskt sätt att äta kött på eftersom vilda djur får leva ett vanligt liv, säger en glad Emil Lindfors.

Enligt juryns ordförande, Gert Klötzke, lyckades Emil Lindfors presentera en elegant rätt med nordiskt viltkött. Uppläggningen var tydlig och gav en visuell smakupplevelse som följdes upp av utsökt balanserade smaker, enligt Klötzke.

– Viltkött är bland det mest hållbara vi kan äta och dessutom hälsosamt och gott. Därför är det extra roligt att få uppmärksamma de kockar som kan hantera en så fantastisk råvara, tillägger Gert Klötzke.

Totalt deltog 14 kockar i tävlingen. Emil Lindfors och Björn Olfenius gick ända till final.

– Vi känner oss som vinnare även om det blev en andra plats, säger Wenche Engström, ägare och vd för Färna Herrgård & Spa.

Svenska Viltmatakademin är arrangör av tävlingen, tillsammans med Eriksberg Vilt & Natur och Svenska Jägareförbundet. Syftet är att öka intresset och kunskapen för viltkött.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118