23948sdkhjf

Han är årets viltkock

Västerbottning bäst på att laga till viltkött.

Årets viltkock 2019 heter Emil Lindfors. Till vardags återfinns han på Restaurang Bryggargatan i Skellefteå. Vid finalen, som avgjordes i helgen på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge, besegrade han Björn Olfenius från Färna Herrgård

– Tävlingen är ett jättebra initiativ. Viltkött är ett mer hållbart och etiskt sätt att äta kött på eftersom vilda djur får leva ett vanligt liv, säger en glad Emil Lindfors.

Enligt juryns ordförande, Gert Klötzke, lyckades Emil Lindfors presentera en elegant rätt med nordiskt viltkött. Uppläggningen var tydlig och gav en visuell smakupplevelse som följdes upp av utsökt balanserade smaker, enligt Klötzke.

– Viltkött är bland det mest hållbara vi kan äta och dessutom hälsosamt och gott. Därför är det extra roligt att få uppmärksamma de kockar som kan hantera en så fantastisk råvara, tillägger Gert Klötzke.

Totalt deltog 14 kockar i tävlingen. Emil Lindfors och Björn Olfenius gick ända till final.

– Vi känner oss som vinnare även om det blev en andra plats, säger Wenche Engström, ägare och vd för Färna Herrgård & Spa.

Svenska Viltmatakademin är arrangör av tävlingen, tillsammans med Eriksberg Vilt & Natur och Svenska Jägareförbundet. Syftet är att öka intresset och kunskapen för viltkött.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094