23948sdkhjf

Pontus Frithiof delägare i samma bolag som Leif GW Persson

Svenskt Gårdsvilt som i oktober förra året lanserade sina första produktlinje av charkprodukter, färs och styckdelar bestående av svenskt viltkött har fått en ny delägare i krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. 

Han sällar sig därmed till andra kända namn som ställt sig bakom Svenskt Gårdsvilt, däribland den kända kriminologen Leif GW Persson, Kenneth Bengtsson, före detta koncernchef på Ica, Peder Larsson, före detta vd för Ica Sverige samt grundarna av Mathem, Karolin och Tomas Kull.

– Det känns väldigt bra att vara en del av Svenskt Gårdsvilt som värderar och representerar kvalitativt och ekologiskt viltkött från våra svenska skogar. Viltköttet är underskattat då det är både nyttigt, gott och hållbart med en minimal klimatpåverkan. Vi vill att konsumenterna ska upptäcka det goda viltköttet som för en rimlig peng kan tillagas snabbt och enkelt hemma, säger Pontus Frithiof i en kommentar.

Pontus Frithiof kommer att vara med i utvecklingsarbetet med det befintliga sortimentet av viltkött samt bredda det med färdigrätter och nya tillbehörsprodukter så som olika såser och kryddor. Pontus Frithiofs team med kockar kommer även att producera filmer, bilder och recept utifrån restauranggruppens provkök.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078