23948sdkhjf

Mackmyra behöver pengar

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Otillräcklig försäljning leder till effektivitetsprogram.

Det svenska whiskydestilleriet Mackmyra meddelar att de, för 16:e kvartalet i rad kommer att öka i tillväxt. Men det finns smolk i whiskyglaset då företaget inte nått upp till den förväntade försäljningsnivån och nu behöver mer kapital. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till den minskade försäljningen uppges delvis bero på den extremt heta sommaren och delvis det oklara läget gällande marknadsföring som gällt gällande Mackmyras största kund: Systembolaget.

För att råda bot på de här problemen kommer Mackmyra nu att genomföra ett effektivitetsprogram för att minska kostnaderna i verksamheten samt planera för en framtida kapitalanskaffning under första halvan av 2019. Bolaget har även upptagit brygglån om 6,5 miljoner kronor under februari i år.

Mer om:Mackmyra |whiskey
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13