23948sdkhjf

Mackmyra behöver pengar

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Otillräcklig försäljning leder till effektivitetsprogram.

Det svenska whiskydestilleriet Mackmyra meddelar att de, för 16:e kvartalet i rad kommer att öka i tillväxt. Men det finns smolk i whiskyglaset då företaget inte nått upp till den förväntade försäljningsnivån och nu behöver mer kapital. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till den minskade försäljningen uppges delvis bero på den extremt heta sommaren och delvis det oklara läget gällande marknadsföring som gällt gällande Mackmyras största kund: Systembolaget.

För att råda bot på de här problemen kommer Mackmyra nu att genomföra ett effektivitetsprogram för att minska kostnaderna i verksamheten samt planera för en framtida kapitalanskaffning under första halvan av 2019. Bolaget har även upptagit brygglån om 6,5 miljoner kronor under februari i år.

Mer om:Mackmyra |whiskey
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093