23948sdkhjf

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Tillträder senast i oktober.

Icagruppens direktör för strategi och affärsutveckling (CSO) Liv Forhaug kommer under sommaren att lämna Icagruppen för att bli vd för Martin & Servera-koncernen. Rekrytering av ersättare påbörjas omedelbart.

Läs också: Här bygger Martin & Servera nytt lager

Det är blandade känslor, det är så klart tråkigt att lämna Ica och alla fantastiska kollegor men det känns väldigt spännande att börja hos Martin & Servera, säger Liv Forhaug till branschtidningen Fri Köpenskap.

Hon tillträdde rollen för sex år sedan och har sedan dess spelat en viktig roll i Icagruppens koncernstrategier. Under hennes första år på posten skapades en ny koncernstruktur efter avyttringen av Ica Norge och förvärvet av Apotek Hjärtat. Därefter har hon lagt grunden för kedjans e-handel och nya tekniska framsteg inte minst inom Ica X.

– Den senaste tiden har vi också byggt upp en liten enhet inom AI och dataanalys.

Vad gör den enheten?

Läs också: Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Den jobbar med big data. Vi har stora mängder information som kan hjälpa till att optimera och effektivisera. Det kan röra sig om att ligga rätt i kampanjer till exempel. Vi är ännu i början av denna resa.

Vad tar du med dig till Martin & Servera?

Jag är väldigt tacksam för att få ha varit med på Icas digitala förändringsresa där jag också lärt mig väldigt mycket. Martin & Servera har en annan inriktning men igenkänningsfaktorn är ändå hög i termer av logistik, livsmedel och e-handel. 

Livs Forhaug slutar på Ica till sommaren men tillträder den nya tjänsten senast den 1 oktober.

Läs också: De ska digitalisera restaurangbranschen

Martin & Serveras nuvarande koncernchef och vd Håkan Åkerström slutar sitt uppdrag den 31 mars 2019 efter fem år som vd. Han tillträdde i oktober 2013.

– Jag har haft fantastiska år i bolaget och har fått vara med på en härlig utvecklingsresa tillsammans med alla ledare och medarbetare. Jag är stolt över allt det arbete som vi har lagt ner tillsammans och jag har en stark tilltro till framtiden för bolagen inom koncernen, säger Håkan Åkerström i ett pressmeddelande.

Håkan Åkerström har bland annat lett arbetet genom en ny logistikstruktur, ny e-handel, och ett starkt fokus på frågor om ledarskap, mångfald och hållbarhet. Det har enligt Martin & Servera även genomförts flera bolagsförvärv under perioden.

Jag har verkligen uppskattat att arbeta tillsammans med Håkan och är väldigt glad över de fina insatser som han har gjort tillsammans med alla medarbetare. Vi har haft en hög utvecklingstakt och vi har idag en fantastisk position för att fortsätta att utveckla bolaget i framtiden. Med den nya koncernstrukturen på plats är det ett naturligt nästa steg att Håkan lämnar över till en ny vd, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera och styrelseordförande för majoritetsägaren Axel Johnson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.565