23948sdkhjf

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Tillträder senast i oktober.

Icagruppens direktör för strategi och affärsutveckling (CSO) Liv Forhaug kommer under sommaren att lämna Icagruppen för att bli vd för Martin & Servera-koncernen. Rekrytering av ersättare påbörjas omedelbart.

Läs också: De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Det är blandade känslor, det är så klart tråkigt att lämna Ica och alla fantastiska kollegor men det känns väldigt spännande att börja hos Martin & Servera, säger Liv Forhaug till branschtidningen Fri Köpenskap.

Hon tillträdde rollen för sex år sedan och har sedan dess spelat en viktig roll i Icagruppens koncernstrategier. Under hennes första år på posten skapades en ny koncernstruktur efter avyttringen av Ica Norge och förvärvet av Apotek Hjärtat. Därefter har hon lagt grunden för kedjans e-handel och nya tekniska framsteg inte minst inom Ica X.

– Den senaste tiden har vi också byggt upp en liten enhet inom AI och dataanalys.

Vad gör den enheten?

Läs också: Restaurangleverantör slutar med tobak

Den jobbar med big data. Vi har stora mängder information som kan hjälpa till att optimera och effektivisera. Det kan röra sig om att ligga rätt i kampanjer till exempel. Vi är ännu i början av denna resa.

Vad tar du med dig till Martin & Servera?

Jag är väldigt tacksam för att få ha varit med på Icas digitala förändringsresa där jag också lärt mig väldigt mycket. Martin & Servera har en annan inriktning men igenkänningsfaktorn är ändå hög i termer av logistik, livsmedel och e-handel. 

Livs Forhaug slutar på Ica till sommaren men tillträder den nya tjänsten senast den 1 oktober.

Läs också: Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin & Serveras nuvarande koncernchef och vd Håkan Åkerström slutar sitt uppdrag den 31 mars 2019 efter fem år som vd. Han tillträdde i oktober 2013.

– Jag har haft fantastiska år i bolaget och har fått vara med på en härlig utvecklingsresa tillsammans med alla ledare och medarbetare. Jag är stolt över allt det arbete som vi har lagt ner tillsammans och jag har en stark tilltro till framtiden för bolagen inom koncernen, säger Håkan Åkerström i ett pressmeddelande.

Håkan Åkerström har bland annat lett arbetet genom en ny logistikstruktur, ny e-handel, och ett starkt fokus på frågor om ledarskap, mångfald och hållbarhet. Det har enligt Martin & Servera även genomförts flera bolagsförvärv under perioden.

Jag har verkligen uppskattat att arbeta tillsammans med Håkan och är väldigt glad över de fina insatser som han har gjort tillsammans med alla medarbetare. Vi har haft en hög utvecklingstakt och vi har idag en fantastisk position för att fortsätta att utveckla bolaget i framtiden. Med den nya koncernstrukturen på plats är det ett naturligt nästa steg att Håkan lämnar över till en ny vd, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera och styrelseordförande för majoritetsägaren Axel Johnson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144