23948sdkhjf

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Startskottet har gått för årets upplaga av Lily Bollinger Award. Anmälan har öppnats för alla kvinnliga sommelierer som vill vara med och tävla. 

Läs också: Hon vann Lily Bollinger Award

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att hedra minnet av ”champangeänkan” Lily Bollinger som i närmare 30 år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne.

Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer och studerande vid dryckesutbildningar. Förra året vann Umeåbon Hanna Eriksson, som då var verksam vid Köksbaren i Umeå.

– Jag är så glad över att jag utmanade mig själv och anmälde mig till tävlingen. Min utmärkelse som ”Årets Lily Bollinger” har uppmärksammats brett och lett till allt från nya karriärmöjligheter till ett nytt, stort nätverk av kontakter som sträcker sig hela vägen ut i Europa.  Dessutom har tävlingen gett mig självförtroende att vilja fortsätta tävla, vilket känns både spännande och kul, säger Hanna Eriksson.

Anmälan är öppen fram till den 20 maj. Semifinalen äger rum den 27 maj och finalen i september. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099