23948sdkhjf

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström ligger tillsammans bakom det ambulerande restaurangprojektet Garba. Just nu är de dubbelt aktuella. Duon gästspelar just nu med sin egen pop up-restaurang på Gamla Riksarkivet och har även utformat en solo dining-middag som ska serveras på en annan pop up-krog den 13 mars.

Gästspelet på Gamla Riksarkivet i Stockholm innebär att Ringborg och Söderström lagar luncher och bakar sötsaker på vardagarna och vissa kvällar under våren även erbjuder middagar några trappor upp.

Eftersom det också är ett scialt projekt sitter gästerna tillsammans med både gamla och nya bekantskaper medan kockarna serverar mat och viner. På lunchen krävs ingen bokning och gästerna kan själva välja om de vill äta sin mat i Garbas matsal eller ta med sin mat. Nästa Garbamiddag på Gamla riksarkivet är den 1 mars.

Garba är också involverade i projektet Nuet solo dining tillsammans med bartendern Michael Hajiyianni som till vardags jobbar på trendiga baren Rubys i Köpenhamn. Den 13 mars blir det två sittningar i en pop up-lokal på Kungsholmen i Stockholm (hos designstudion Temporärt) med mat och dryck komponerad av Ringborg, Söderström och Hajiyianni.

På solodining hos Nuet förväntas gästerna äta i total tystnad utan sällskap och med mobilen avstängd. Syftet är enligt arrangören bakom eventet ”att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till 100 procent utan en distraherande omvärld”.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15