23948sdkhjf

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström ligger tillsammans bakom det ambulerande restaurangprojektet Garba. Just nu är de dubbelt aktuella. Duon gästspelar just nu med sin egen pop up-restaurang på Gamla Riksarkivet och har även utformat en solo dining-middag som ska serveras på en annan pop up-krog den 13 mars.

Gästspelet på Gamla Riksarkivet i Stockholm innebär att Ringborg och Söderström lagar luncher och bakar sötsaker på vardagarna och vissa kvällar under våren även erbjuder middagar några trappor upp.

Eftersom det också är ett scialt projekt sitter gästerna tillsammans med både gamla och nya bekantskaper medan kockarna serverar mat och viner. På lunchen krävs ingen bokning och gästerna kan själva välja om de vill äta sin mat i Garbas matsal eller ta med sin mat. Nästa Garbamiddag på Gamla riksarkivet är den 1 mars.

Garba är också involverade i projektet Nuet solo dining tillsammans med bartendern Michael Hajiyianni som till vardags jobbar på trendiga baren Rubys i Köpenhamn. Den 13 mars blir det två sittningar i en pop up-lokal på Kungsholmen i Stockholm (hos designstudion Temporärt) med mat och dryck komponerad av Ringborg, Söderström och Hajiyianni.

På solodining hos Nuet förväntas gästerna äta i total tystnad utan sällskap och med mobilen avstängd. Syftet är enligt arrangören bakom eventet ”att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till 100 procent utan en distraherande omvärld”.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132