23948sdkhjf

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström ligger tillsammans bakom det ambulerande restaurangprojektet Garba. Just nu är de dubbelt aktuella. Duon gästspelar just nu med sin egen pop up-restaurang på Gamla Riksarkivet och har även utformat en solo dining-middag som ska serveras på en annan pop up-krog den 13 mars.

Läs också: Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

Gästspelet på Gamla Riksarkivet i Stockholm innebär att Ringborg och Söderström lagar luncher och bakar sötsaker på vardagarna och vissa kvällar under våren även erbjuder middagar några trappor upp.

Eftersom det också är ett scialt projekt sitter gästerna tillsammans med både gamla och nya bekantskaper medan kockarna serverar mat och viner. På lunchen krävs ingen bokning och gästerna kan själva välja om de vill äta sin mat i Garbas matsal eller ta med sin mat. Nästa Garbamiddag på Gamla riksarkivet är den 1 mars.

Garba är också involverade i projektet Nuet solo dining tillsammans med bartendern Michael Hajiyianni som till vardags jobbar på trendiga baren Rubys i Köpenhamn. Den 13 mars blir det två sittningar i en pop up-lokal på Kungsholmen i Stockholm (hos designstudion Temporärt) med mat och dryck komponerad av Ringborg, Söderström och Hajiyianni.

På solodining hos Nuet förväntas gästerna äta i total tystnad utan sällskap och med mobilen avstängd. Syftet är enligt arrangören bakom eventet ”att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till 100 procent utan en distraherande omvärld”.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109