23948sdkhjf

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström ligger tillsammans bakom det ambulerande restaurangprojektet Garba. Just nu är de dubbelt aktuella. Duon gästspelar just nu med sin egen pop up-restaurang på Gamla Riksarkivet och har även utformat en solo dining-middag som ska serveras på en annan pop up-krog den 13 mars.

Gästspelet på Gamla Riksarkivet i Stockholm innebär att Ringborg och Söderström lagar luncher och bakar sötsaker på vardagarna och vissa kvällar under våren även erbjuder middagar några trappor upp.

Eftersom det också är ett scialt projekt sitter gästerna tillsammans med både gamla och nya bekantskaper medan kockarna serverar mat och viner. På lunchen krävs ingen bokning och gästerna kan själva välja om de vill äta sin mat i Garbas matsal eller ta med sin mat. Nästa Garbamiddag på Gamla riksarkivet är den 1 mars.

Garba är också involverade i projektet Nuet solo dining tillsammans med bartendern Michael Hajiyianni som till vardags jobbar på trendiga baren Rubys i Köpenhamn. Den 13 mars blir det två sittningar i en pop up-lokal på Kungsholmen i Stockholm (hos designstudion Temporärt) med mat och dryck komponerad av Ringborg, Söderström och Hajiyianni.

På solodining hos Nuet förväntas gästerna äta i total tystnad utan sällskap och med mobilen avstängd. Syftet är enligt arrangören bakom eventet ”att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till 100 procent utan en distraherande omvärld”.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124