23948sdkhjf

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström ligger tillsammans bakom det ambulerande restaurangprojektet Garba. Just nu är de dubbelt aktuella. Duon gästspelar just nu med sin egen pop up-restaurang på Gamla Riksarkivet och har även utformat en solo dining-middag som ska serveras på en annan pop up-krog den 13 mars.

Läs också: Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Gästspelet på Gamla Riksarkivet i Stockholm innebär att Ringborg och Söderström lagar luncher och bakar sötsaker på vardagarna och vissa kvällar under våren även erbjuder middagar några trappor upp.

Eftersom det också är ett scialt projekt sitter gästerna tillsammans med både gamla och nya bekantskaper medan kockarna serverar mat och viner. På lunchen krävs ingen bokning och gästerna kan själva välja om de vill äta sin mat i Garbas matsal eller ta med sin mat. Nästa Garbamiddag på Gamla riksarkivet är den 1 mars.

Garba är också involverade i projektet Nuet solo dining tillsammans med bartendern Michael Hajiyianni som till vardags jobbar på trendiga baren Rubys i Köpenhamn. Den 13 mars blir det två sittningar i en pop up-lokal på Kungsholmen i Stockholm (hos designstudion Temporärt) med mat och dryck komponerad av Ringborg, Söderström och Hajiyianni.

På solodining hos Nuet förväntas gästerna äta i total tystnad utan sällskap och med mobilen avstängd. Syftet är enligt arrangören bakom eventet ”att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till 100 procent utan en distraherande omvärld”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078