23948sdkhjf

Regeringen vill förenkla hanteringen av vildsvinskött

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Den svenska vildsvinsstammen har ökat kraftigt de senaste åren, senast räknade året sköts rekordmånga 102 923 djur.

Läs också: Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Regeringen vill, dels för att hålla vildsvinsstammen på en kontrollerbar nivå, och dels för att främja företagande och export se att fler vildsvins skjuts av och kan passera från jägare till konsument. För att åstadkomma det här har Livsmedelsverket fått i uppdrag att utreda möjligheterna att förenkla processen utan att riskera livsmedelssäkerheten.

Den 26 februari hölls en första workshop med ett 20-tal deltagare. Jordbruksverket, Statens veterinärmedicinska anstalt, Naturvårdsverket och länsstyrelsen i Sörmland är utpekade samrådspartner i regeringsuppdraget. Övriga intressenter är jägarkåren samt företag och intresseföreningar inom hela livsmedelskedjan där vildsvinskött hanteras.

Uppdraget ska redovisas till regeringskansliet senast den 30 november 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094