23948sdkhjf

Max inför veganmärkning

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Snabbmatskedjan Max har fått en rad utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat pris för Årets Briljanta idé på Fast Food Awards. Som ett led i det arbetet börjar Max från och med den 14 mars att märka sina veganprodukter. Tanken är att göra det enklare för gästerna att göra medvetna val.

Läs också: Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

– Vår resa från att testa falafelburgare för elva år sedan till i dag där vi kan veganmärka hela elva produkter har varit otroligt spännande. Målet om att 50 procent av våra sålda måltider ska vara annat än rött kött år 2022 känns närmare än någonsin, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.

I samband med att märkningen införs kommer också vissa förändringar att genomföras. Exempelvis kommer Crispy No Chicken att börja serveras med egen äggfri majonnäs som standard, och blir därmed en helt vegansk måltid.

Max har tagit hjälp av organisationen Djurens Rätt som ihop med kedjan gått igenom ingredienser och tillagningsrutiner för att säkerställa veganmärkningen.

Följande produkter/menyer kommer få märkningen:

  • BBQ Sandwich
  • Crispy Nuggets
  • Crispy No Chicken
  • Veggie Burger (Maxbox)
  • Dreamshake
  • Vegansk Lyxshake
  • Dippsåser: Sriracha-ketchup, BBQ, Sweet Mustard, MAX egen äggfria majonnäs samt Sweet & Sour.
Mer om: Max | Max Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106