23948sdkhjf

Kennedy Bakircioglü får egen öl

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Hyllning till bryggeriets ursprungliga hemvist stadsdelen Södermalm.

S:t Eriks Bryggeri lanserar en öl ihop med Kennedy Bakircioglü. Den klassiska lagern är tänkt att förknippas med Hammarbystjärnans nu avslutade karriär på fotbollsplanen och ska förnimma känslan av dricka laget runt vid firande av högtidstillfällen.

Läs också: Zeunerts varslar personal – produktionen står stilla

– Det har varit väldigt viktigt för mig att hitta fram till en produkt som jag står för och det är därför roligt att jag kunnat vara så inblandad i hela projektet. Jag ser verkligen fram emot slutprodukten, säger Kennedy Bakircioglü. 

Från den 13 mars finns KX Speciallager i Systembolagets beställningssortiment och går att beställa till Systembolaget. Basen är ren pilsnermalt och tysk humle med en markerad men balanserad beska.

S:t Eriks KX Speciallager ska ses som en hyllning till stadsdelen där bryggeriet en gång hade sin hemvist, det vill säga stadsdelen Södermalm.

– Det har varit en kul process att ta fram ölet med Kennedy som visat sig otroligt engagerad och nyfiken på processen. Genom sitt ödmjuka sätt att vara och personlighet är han en stor inspiration för oss, säger David Peuriere, head brewer på S:t Eriks Bryggeri.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109