23948sdkhjf

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Efter 20 år går nu Mario Batali och Bastianich-familjen skilda vägar. Det har då gått mer än ett år efter avslöjandet om att den nu 58-åriga kändiskocken anklagats av fyra kvinnor för sextrakasserier och sexövergrepp.

– Mr Batali kommer inte längre att på något vis tjäna pengar från restaurangerna,  sa Tanya Bastianich Manuali till New York Times.

Hon kommer att ha det operativa ansvaret för verksamheten i det nya ännu namnlösa företaget som ska ersätta Batali & Bastianich Hospitality Group.

Det var i december 2017, mitt i #Metoo-eran, som Mario Batali mot sitt nekande anklagades för sextrakasserier. Polisutredningen ledde inte vidare till åtal, men sexskandalen torpederade hans karriär. Antalet reservationer på den lyxiga flaggskeppskrogen Del Posto dök snabbt när affärsgästerna inte längre ville förknippas med Batali. Sex av krogimperiets restauranger fick stänga kort efteråt och i december 2018 var sagan också all för gruppens nyaste tillskott La Sirena.

De 16 kvarvarande restaurangerna kommer att rymmas innom det nya företaget som får ny ledning och finansiell struktur. Syskonen Tanya Bastianich Manuali och Joe Bastianich har övertagit Mario Batalis andelar i samtliga restauranger. Hur mycket det kostat att köpa ut Batali framgår inte.

– Jag har nått en uppgörelse med Joe och har inte längre några ekonomiska intressen i de restauranger vi byggt tillsammans. Jag önkar honom all lycka i framtiden, har Batali framfört i ett uttalande.

Batali har också sålt sina andelar i den snabbväxande matkedjan Eataly.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109