23948sdkhjf

Hon är Ekstedts nya köksmästare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

En argenisk kock tar över i köket hos Ekstedts. Florencia Abella har sedan i augusti förra året haft ansvar för den enstjärniga restaurangens testkök. Nu kliver hon fram i rampljuset och blir kökschef i Niklas Ekstedts krog i Stockholm. 

Läs också: Ekstedts gastronomiska möte

34-åriga Florencia Abella kommer närmast från Esperanto. Hon har också många års erfarenhet från stjärnkrogar i Spanien och Italien.

– Positionen som köksmästare på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande, jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.

Niklas Ekstedt, som utöver Ekstedt även driver vincafét Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och är aktuell med sin tv-serie ”Four Hands Menu”, är nyfiken på hur Florencia Abellas unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.

– Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat, men Florencia kommer självklart sätta sin egen prägel på maten, säger Ekstedt.

Florencia Abella ersätter Rod Pérez som ska arbeta med Sayan Isaksson och hans krogsatsning med Stureplansgruppen. Positionen i testköket fylls av Claes Grännsjö, känd från restaurang Nook.

Mer om: Ekstedt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113