23948sdkhjf

Hon är Ekstedts nya köksmästare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

En argenisk kock tar över i köket hos Ekstedts. Florencia Abella har sedan i augusti förra året haft ansvar för den enstjärniga restaurangens testkök. Nu kliver hon fram i rampljuset och blir kökschef i Niklas Ekstedts krog i Stockholm. 

Läs också: Ekstedts gastronomiska möte

34-åriga Florencia Abella kommer närmast från Esperanto. Hon har också många års erfarenhet från stjärnkrogar i Spanien och Italien.

– Positionen som köksmästare på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande, jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.

Niklas Ekstedt, som utöver Ekstedt även driver vincafét Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och är aktuell med sin tv-serie ”Four Hands Menu”, är nyfiken på hur Florencia Abellas unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.

– Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat, men Florencia kommer självklart sätta sin egen prägel på maten, säger Ekstedt.

Florencia Abella ersätter Rod Pérez som ska arbeta med Sayan Isaksson och hans krogsatsning med Stureplansgruppen. Positionen i testköket fylls av Claes Grännsjö, känd från restaurang Nook.

Mer om: Ekstedt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131