23948sdkhjf

Hon är Ekstedts nya köksmästare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

En argenisk kock tar över i köket hos Ekstedts. Florencia Abella har sedan i augusti förra året haft ansvar för den enstjärniga restaurangens testkök. Nu kliver hon fram i rampljuset och blir kökschef i Niklas Ekstedts krog i Stockholm. 

Läs också: Ekstedts gastronomiska möte

34-åriga Florencia Abella kommer närmast från Esperanto. Hon har också många års erfarenhet från stjärnkrogar i Spanien och Italien.

– Positionen som köksmästare på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande, jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.

Niklas Ekstedt, som utöver Ekstedt även driver vincafét Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och är aktuell med sin tv-serie ”Four Hands Menu”, är nyfiken på hur Florencia Abellas unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.

– Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat, men Florencia kommer självklart sätta sin egen prägel på maten, säger Ekstedt.

Florencia Abella ersätter Rod Pérez som ska arbeta med Sayan Isaksson och hans krogsatsning med Stureplansgruppen. Positionen i testköket fylls av Claes Grännsjö, känd från restaurang Nook.

Mer om: Ekstedt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106