23948sdkhjf

Hon är Ekstedts nya köksmästare

En argenisk kock tar över i köket hos Ekstedts. Florencia Abella har sedan i augusti förra året haft ansvar för den enstjärniga restaurangens testkök. Nu kliver hon fram i rampljuset och blir kökschef i Niklas Ekstedts krog i Stockholm. 

34-åriga Florencia Abella kommer närmast från Esperanto. Hon har också många års erfarenhet från stjärnkrogar i Spanien och Italien.

– Positionen som köksmästare på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande, jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.

Niklas Ekstedt, som utöver Ekstedt även driver vincafét Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och är aktuell med sin tv-serie ”Four Hands Menu”, är nyfiken på hur Florencia Abellas unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.

– Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat, men Florencia kommer självklart sätta sin egen prägel på maten, säger Ekstedt.

Florencia Abella ersätter Rod Pérez som ska arbeta med Sayan Isaksson och hans krogsatsning med Stureplansgruppen. Positionen i testköket fylls av Claes Grännsjö, känd från restaurang Nook.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093