23948sdkhjf

Hon är Ekstedts nya köksmästare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

En argenisk kock tar över i köket hos Ekstedts. Florencia Abella har sedan i augusti förra året haft ansvar för den enstjärniga restaurangens testkök. Nu kliver hon fram i rampljuset och blir kökschef i Niklas Ekstedts krog i Stockholm. 

Läs också: Ekstedts gastronomiska möte

34-åriga Florencia Abella kommer närmast från Esperanto. Hon har också många års erfarenhet från stjärnkrogar i Spanien och Italien.

– Positionen som köksmästare på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande, jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.

Niklas Ekstedt, som utöver Ekstedt även driver vincafét Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och är aktuell med sin tv-serie ”Four Hands Menu”, är nyfiken på hur Florencia Abellas unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.

– Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat, men Florencia kommer självklart sätta sin egen prägel på maten, säger Ekstedt.

Florencia Abella ersätter Rod Pérez som ska arbeta med Sayan Isaksson och hans krogsatsning med Stureplansgruppen. Positionen i testköket fylls av Claes Grännsjö, känd från restaurang Nook.

Mer om: Ekstedt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118