23948sdkhjf

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

De ansvariga bakom Årets kock gör en satsning för att säkra talangflödet. Två nya ungdomstävlingar för gymnasieelever lanseras: Årets kockelev och Årets kockelever. 

Läs också: Årets kock får nya ägare

Ulrika Brydling, som tidigare drev Unga ekokockar, är nu i stället projekt- och tävlingsledare för Årets kockelev/kockelever.

– Kockyrket är ett framtidsyrke med många möjligheter, men tillväxten är svag. Det behöver vi ändra på. Vi vill visa nästa generations kockar hur roligt, utmanande och mångfacetterad en karriär som kock kan vara och att det är ett yrke att utvecklas i hela livet, säger Ulrika Brydling.

Den första finalen hålls på Gamla Riksarkivet i Stockholm den 6-7 maj. Temat för årets tävling är ”hållbart” med fokus på framtidens mat.

I lagtävlingen Årets kockelever jobbar de tävlande i lag om tre och lagar sina egna menyer. I Årets Kockelev får åtta tävlande en råvarukorg presenterat för sig en tid innan finalen. Den sista detaljen får de först kvällen innan finalen.

Mer om: Årets kockelev
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143