23948sdkhjf

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

De ansvariga bakom Årets kock gör en satsning för att säkra talangflödet. Två nya ungdomstävlingar för gymnasieelever lanseras: Årets kockelev och Årets kockelever. 

Läs också: Årets kock får nya ägare

Ulrika Brydling, som tidigare drev Unga ekokockar, är nu i stället projekt- och tävlingsledare för Årets kockelev/kockelever.

– Kockyrket är ett framtidsyrke med många möjligheter, men tillväxten är svag. Det behöver vi ändra på. Vi vill visa nästa generations kockar hur roligt, utmanande och mångfacetterad en karriär som kock kan vara och att det är ett yrke att utvecklas i hela livet, säger Ulrika Brydling.

Den första finalen hålls på Gamla Riksarkivet i Stockholm den 6-7 maj. Temat för årets tävling är ”hållbart” med fokus på framtidens mat.

I lagtävlingen Årets kockelever jobbar de tävlande i lag om tre och lagar sina egna menyer. I Årets Kockelev får åtta tävlande en råvarukorg presenterat för sig en tid innan finalen. Den sista detaljen får de först kvällen innan finalen.

Mer om: Årets kockelev
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126