23948sdkhjf

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

”Det har varit ett svårt beslut”.

Sagan om den lilla jämtländska krogen som blev en internationell succé är snart över. I december stänger Fäviken Magasinet. Stjärnkrögaren Magnus Nilsson vill göra annat.

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

– Det har varit ett svårt beslut men jag är övertygad om att det är rätt beslut, säger Magnus Nilsson i en kommentar på krogens hemsida.

Det är den 35-årige stjärnkrögarens eget beslut att lämna restaurangen som han drivit i tio år och som i mångt och mycket blivit synonym med honom själv. Inte minst har Magnus Nilssons deltagande i Netflixserien Chefs Table bidragit till berömmelsen. 

– Strategiskt är detta inte på något sätt ett smart beslut. Men vad är skälet till att driva en restaurang som Fäviken? Därför att du vill, den är helt och hållet driven med passion, säger Magnus Nilsson i en intervju med Los Angeles Times där han förklarar att det totala fokuset inte längre finns där.

– För första gången någonsin vaknade jag och ville inte gå till jobbet.

Läs också: David Chang i Niklas Ekstedts tv-serie

Familjen Brummer som äger Fäviken är inte intresserade av att rekrytera en ny chefskock utan väljer i stället att lägga ned verksamheten. Den 14 december 2019 serveras de sista middagarna på Fäviken Magasinet till gästerna som redan reserverat bord på restaurangen i Järpen som i mars var tillbaka i toppen på White Guides lista över Sveriges bästa restauranger.

Magnus Nilsson kommer att vara kvar till slutet och hoppas att det blir ”business as usual” under det sista halvåret. Därefter ska han vara ledig och tillbringa tid med sin familj och ägna sig åt sin fruktodling och trädgård. Vad som kan komma därefter vill han inte gå in på.

Jag kommer att skicka er e-post när jag har något att meddela, uppger han i pressmeddelandet och tillägger att han inte avser att göra några fler intervjuer än den med Los Angeles Times.

Lokalen kommer när resturangen har stängts att börja användas på samma sätt som innan Fäviken Magasinet öppnade. Privatpersoner som vill ägna en helg åt skidåkning eller jakt i det jämtländska landskapet kan då återigen hyra fastigheten.

Charkuterifabriken och restaurangen Krus i Åre ska enligt planen fortsätta som förut.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.212