23948sdkhjf

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Under två sensommardagar kommer Fjäderholmarna utanför Stockholm att fyllas med smaker, dofter och intryck. Gastronomifestivalen Foodstock är stjärnkocken Niklas Ekstedts hyllning till mathantverket. Avancerade matentusiaster och professionella kockar kommer att bjudas in till den lilla skärgårdsön för att delta i festivalen.

Några av kockarna som kommer att delta är Mehmet Gurs, Daniel Berlin, Florencia Abella och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar utmärker sig den tvåstjärniga krogen Gastrologik.

– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu. När jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika,  säger Niklas Ekstedt, stjärnkock och en av initiativtagarna bakom Foodstock.

Niklas Ekstedt driver utöver flaggskeppet Ekstedt även vincaféet Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och var nyligen aktuell med sin tv-serie Four Hands Menu på Viaplay. Hans senaste kreation Foodstock, vars namn uppenbarligen är en blinkning till den världsberömda Woodstockfestivalen, genomförs den 31 augusti och 1 september. Konceptet Four Hands Menu där två kockar, ett internationell namn och ett nordiskt, skapar maträtter tillsammans, kommer att användas även under Foodstock.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062