23948sdkhjf

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Johan Backéus tog hem titeln Årets kock 2017. Efter en framgångsrik karriär i Stockholm återvänder stjärnkocken till hemtrakterna i Medelpad för att testa ett helt nytt restaurangkoncept.

Johan Backéus har jobbat som kock på välkända restauranger som Lux, restaurang Bar, Gondolen och i matstudion Aveqia. När han nu öppnar eget gör han det ihop med hustrun Birgit Malmcrona. Nordiska smaker med inspiration från Japan präglar både maten och namnet på den nya restaurangen som ska heta Naturaj.

Lokalerna, som ligger i In:gallerian i centrala Sundsvall, färdigställs just nu till en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Paret Backéus och Malmcrona vill flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. Matgästerna kommer också att ges möjlighet att besöka matstudion i anslutning och där med guidning skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap. 

– Vi är glada över att ha hittat en lokal som uppfyller kraven för det vi vill göra och därmed kunna etablera oss i Sundsvall. Vi ser fram emot att få komma hem och laga mat på hemmaplan och samtidigt erbjuda ett annorlunda och förhoppningsvis spännande koncept. Sundsvall är en fantastisk stad som vi längtar hem till, säger Johan Backéus i en kommentar.

Öppningen av Naturaj är planerad till oktober 2019.

Mer om: Naturaj
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.103