23948sdkhjf

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Johan Backéus tog hem titeln Årets kock 2017. Efter en framgångsrik karriär i Stockholm återvänder stjärnkocken till hemtrakterna i Medelpad för att testa ett helt nytt restaurangkoncept.

Johan Backéus har jobbat som kock på välkända restauranger som Lux, restaurang Bar, Gondolen och i matstudion Aveqia. När han nu öppnar eget gör han det ihop med hustrun Birgit Malmcrona. Nordiska smaker med inspiration från Japan präglar både maten och namnet på den nya restaurangen som ska heta Naturaj.

Lokalerna, som ligger i In:gallerian i centrala Sundsvall, färdigställs just nu till en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Paret Backéus och Malmcrona vill flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. Matgästerna kommer också att ges möjlighet att besöka matstudion i anslutning och där med guidning skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap. 

– Vi är glada över att ha hittat en lokal som uppfyller kraven för det vi vill göra och därmed kunna etablera oss i Sundsvall. Vi ser fram emot att få komma hem och laga mat på hemmaplan och samtidigt erbjuda ett annorlunda och förhoppningsvis spännande koncept. Sundsvall är en fantastisk stad som vi längtar hem till, säger Johan Backéus i en kommentar.

Öppningen av Naturaj är planerad till oktober 2019.

Mer om: Naturaj
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Nyhetsbrev

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Arkiv

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14