23948sdkhjf

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Johan Backéus tog hem titeln Årets kock 2017. Efter en framgångsrik karriär i Stockholm återvänder stjärnkocken till hemtrakterna i Medelpad för att testa ett helt nytt restaurangkoncept.

Johan Backéus har jobbat som kock på välkända restauranger som Lux, restaurang Bar, Gondolen och i matstudion Aveqia. När han nu öppnar eget gör han det ihop med hustrun Birgit Malmcrona. Nordiska smaker med inspiration från Japan präglar både maten och namnet på den nya restaurangen som ska heta Naturaj.

Lokalerna, som ligger i In:gallerian i centrala Sundsvall, färdigställs just nu till en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Paret Backéus och Malmcrona vill flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. Matgästerna kommer också att ges möjlighet att besöka matstudion i anslutning och där med guidning skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap. 

– Vi är glada över att ha hittat en lokal som uppfyller kraven för det vi vill göra och därmed kunna etablera oss i Sundsvall. Vi ser fram emot att få komma hem och laga mat på hemmaplan och samtidigt erbjuda ett annorlunda och förhoppningsvis spännande koncept. Sundsvall är en fantastisk stad som vi längtar hem till, säger Johan Backéus i en kommentar.

Öppningen av Naturaj är planerad till oktober 2019.

Mer om: Naturaj
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11