23948sdkhjf

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Johan Backéus tog hem titeln Årets kock 2017. Efter en framgångsrik karriär i Stockholm återvänder stjärnkocken till hemtrakterna i Medelpad för att testa ett helt nytt restaurangkoncept.

Johan Backéus har jobbat som kock på välkända restauranger som Lux, restaurang Bar, Gondolen och i matstudion Aveqia. När han nu öppnar eget gör han det ihop med hustrun Birgit Malmcrona. Nordiska smaker med inspiration från Japan präglar både maten och namnet på den nya restaurangen som ska heta Naturaj.

Lokalerna, som ligger i In:gallerian i centrala Sundsvall, färdigställs just nu till en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Paret Backéus och Malmcrona vill flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. Matgästerna kommer också att ges möjlighet att besöka matstudion i anslutning och där med guidning skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap. 

– Vi är glada över att ha hittat en lokal som uppfyller kraven för det vi vill göra och därmed kunna etablera oss i Sundsvall. Vi ser fram emot att få komma hem och laga mat på hemmaplan och samtidigt erbjuda ett annorlunda och förhoppningsvis spännande koncept. Sundsvall är en fantastisk stad som vi längtar hem till, säger Johan Backéus i en kommentar.

Öppningen av Naturaj är planerad till oktober 2019.

Mer om: Naturaj
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11