23948sdkhjf

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Johan Backéus tog hem titeln Årets kock 2017. Efter en framgångsrik karriär i Stockholm återvänder stjärnkocken till hemtrakterna i Medelpad för att testa ett helt nytt restaurangkoncept.

Johan Backéus har jobbat som kock på välkända restauranger som Lux, restaurang Bar, Gondolen och i matstudion Aveqia. När han nu öppnar eget gör han det ihop med hustrun Birgit Malmcrona. Nordiska smaker med inspiration från Japan präglar både maten och namnet på den nya restaurangen som ska heta Naturaj.

Lokalerna, som ligger i In:gallerian i centrala Sundsvall, färdigställs just nu till en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Paret Backéus och Malmcrona vill flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. Matgästerna kommer också att ges möjlighet att besöka matstudion i anslutning och där med guidning skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap. 

– Vi är glada över att ha hittat en lokal som uppfyller kraven för det vi vill göra och därmed kunna etablera oss i Sundsvall. Vi ser fram emot att få komma hem och laga mat på hemmaplan och samtidigt erbjuda ett annorlunda och förhoppningsvis spännande koncept. Sundsvall är en fantastisk stad som vi längtar hem till, säger Johan Backéus i en kommentar.

Öppningen av Naturaj är planerad till oktober 2019.

Mer om: Naturaj
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118