23948sdkhjf

Världens dyraste whiskyprovning

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Den svenska whiskyentusiasten Pye Palm bjuder in till världens dyraste whiskyprovning. Den äger rum den 1–3 november på Upper House hotell i Göteborg.

Läs också: Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

– Det uppskattade värdet av hela kortleksserien ligger på runt 775 000 dollar. Den skulle naturligtvis kunna auktioneras ut, men jag tycker det är mycket roligare att få dela upplevelsen med andra whiskyentusiaster, säger Pye Palm, som har fått ihop sin samling genom de många resor han gjort till Japan under de senaste 30 åren.

Whiskyprovningen av 54 stycken oöppnade flaskor av Ichiro's Malt Card-serie från Hanyu-destilleriet i Japan leds av den belgiska whiskyexperten Stefan Van Eycken. Kostnaden för en biljett kommer att ligga runt 200 000 kronor, vilket även inkluderar en middag på Michelinrestaurangen Upper House Dining. Det är enligt Van Eycken är andra gången en fullständig provsmakning av den ikoniska serien kommer att hållas och första gången alla flaskor öppnas specifikt för provning.

Senast en komplett kortlek av Ichiro's Malt Card-serie fanns ute på marknaden var på en Sotheby-auktion 2017. Den klubbades då för 455 000 dollar.

Mer om: whisky
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098