23948sdkhjf

Världens dyraste whiskyprovning

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Den svenska whiskyentusiasten Pye Palm bjuder in till världens dyraste whiskyprovning. Den äger rum den 1–3 november på Upper House hotell i Göteborg.

Läs också: Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

– Det uppskattade värdet av hela kortleksserien ligger på runt 775 000 dollar. Den skulle naturligtvis kunna auktioneras ut, men jag tycker det är mycket roligare att få dela upplevelsen med andra whiskyentusiaster, säger Pye Palm, som har fått ihop sin samling genom de många resor han gjort till Japan under de senaste 30 åren.

Whiskyprovningen av 54 stycken oöppnade flaskor av Ichiro's Malt Card-serie från Hanyu-destilleriet i Japan leds av den belgiska whiskyexperten Stefan Van Eycken. Kostnaden för en biljett kommer att ligga runt 200 000 kronor, vilket även inkluderar en middag på Michelinrestaurangen Upper House Dining. Det är enligt Van Eycken är andra gången en fullständig provsmakning av den ikoniska serien kommer att hållas och första gången alla flaskor öppnas specifikt för provning.

Senast en komplett kortlek av Ichiro's Malt Card-serie fanns ute på marknaden var på en Sotheby-auktion 2017. Den klubbades då för 455 000 dollar.

Mer om: whisky
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.161