23948sdkhjf

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Kändiskocken Jamie Olivers krogimperium har kollapsat. Enligt brittiska medier har 22 av totalt 25 restauranger i hemlandet redan stängts. Tre befinner sig i rekonstruktion. Mer än tusen anställda på krogar runt om i Storbritannien förlorar sina jobb.

I Jamie Oliver Group ingår bland annat Jamie's Italian chain, Barbecoa och Fifteen. KPMG har utsetts till rekonstruktör.

"Gruppen har nyligen genomfört en process för att försöka säkra ytterligare medel och sedan början på året har Jamie Oliver själv tillfört fyra miljoner pund för att stötta processen, men när inte tillräckliga investeringar är på väg in och i ljuset av ett hårt näringslivsklimat har styrelsen valt den här vägen”, skriver KPMG i ett uttalande.

Jamie Oliver, som för 20 år sedan slog igenom med tv-serien ”Den nakna kocken”, har på Twitter förklarat att han är bedrövad: ”Jag är förkrossad över att våra älskade brittiska restauranger tvingats begära företagsrekonstruktion. Jag är djupt sorgsen och vill tacka alla som har lagt ner själ och hjärta i den här verksamheten genom åren”, skriver han.

Jamie Oliver har en restaurang i Sverige, Jamie's Italian inne i Scandic Anglais vid Stureplan i Stockholm. 

– Vi påverkas inte, eftersom resturangen drivs som en franchise. Vi kommer att driva den vidare. Vi har inte fått besked om något annat. Personalen påverkas inte eftersom det är vår personal, alltså Scandics, säger Heidi Wold, kommunikationsdirektör på Scandic Hotels, till Expressen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344