23948sdkhjf

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

SPP Group köper de tre Jamie Oliver-enheterna på Gatwick.

Kändiskocken Jamie Olivers brittiska krogimperium kollapsade i maj under spektakulära former då 22 av de 25 restaurangerna i hans namn stängdes. Bara tre restauranger ansågs lönsamma nog att driva vidare av rekonstruktören. Nu har driften av dessa krogar, de tre enheterna på flygplatsen Gatwick utanför London, tagits över av SPP Group. Därmed lever krogvarumärket Jamie Oliver vidare hemma i Storbritannien.

Läs också: Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Gatwick-enheterna Jamie Oliver’s Diner, Jamie’s Italian och Jamie’s Coffee Lounge sysselsätter totalt 250 personer. Samtliga anställda följer med över till SPP Group och får därmed behålla sina jobb till skillnad från de cirka tusen personer som jobbade på de 22 nu stängda restauranger som drogs med i kollapsen.

– Vi är glada över att expandera vårt partnerskap med Jamie Oliver, särskilt som vi redan har tolv Jamie Oliver-enheter i Österrike, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge och Spanien och dessutom har planer för enheter i Brasilien och Bahrain. Jamies kaféer och restauranger är mycket älskade av kunder från hela världen, säger Simon Smith, vd för SSP Group, i en kommentar.

Jamie Oliver slog för 20 år sedan igenom med tv-serien ”Den nakna kocken”. I hans återstående portfölj återfinns bland annat en restaurang i Sverige, Jamie's Italian, inne i Scandic Anglais vid Stureplan i Stockholm. 

Mer om: Jamie Oliver
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116