23948sdkhjf

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

SPP Group köper de tre Jamie Oliver-enheterna på Gatwick.

Kändiskocken Jamie Olivers brittiska krogimperium kollapsade i maj under spektakulära former då 22 av de 25 restaurangerna i hans namn stängdes. Bara tre restauranger ansågs lönsamma nog att driva vidare av rekonstruktören. Nu har driften av dessa krogar, de tre enheterna på flygplatsen Gatwick utanför London, tagits över av SPP Group. Därmed lever krogvarumärket Jamie Oliver vidare hemma i Storbritannien.

Läs också: Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Gatwick-enheterna Jamie Oliver’s Diner, Jamie’s Italian och Jamie’s Coffee Lounge sysselsätter totalt 250 personer. Samtliga anställda följer med över till SPP Group och får därmed behålla sina jobb till skillnad från de cirka tusen personer som jobbade på de 22 nu stängda restauranger som drogs med i kollapsen.

– Vi är glada över att expandera vårt partnerskap med Jamie Oliver, särskilt som vi redan har tolv Jamie Oliver-enheter i Österrike, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge och Spanien och dessutom har planer för enheter i Brasilien och Bahrain. Jamies kaféer och restauranger är mycket älskade av kunder från hela världen, säger Simon Smith, vd för SSP Group, i en kommentar.

Jamie Oliver slog för 20 år sedan igenom med tv-serien ”Den nakna kocken”. I hans återstående portfölj återfinns bland annat en restaurang i Sverige, Jamie's Italian, inne i Scandic Anglais vid Stureplan i Stockholm. 

Mer om: Jamie Oliver
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09