23948sdkhjf

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

David Lundqvist, kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden, korades till Årets kock 2018. Nu har processen inletts för att utse hans tronföljare. En meriterad jury har bland de anonyma tävlingsbidragen valt ut 21 män och 3 kvinnor som alla fått en plats i kvalificeringstävlingen den 12-13 juni. Då tävlar de 24 kockarna om åtta platser i finalen som avgörs i Stockholm den 12-13 september. 

Läs också: Här är nya styrelsen för Årets kock

Förra året tog sig inga kvinnor till final. Anna Broms, Louise Johansson och Marie Skogström är de tre kockarna som ska försöka ändra på det i årets tävling.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets kock 1995 och SK Mat & Människor.

Här är de 24 kockarna som fortfarande har den prestigefyllda Årets kock-titeln inom räckhåll (utan inbördes rangordning): 

  1. Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
  2. Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
  3. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
  4. Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
  5. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  6. Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
  7. Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
  8. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  9. Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
  10. Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
  11. Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
  12. Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
  13. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  14. Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
  15. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  16. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  17. Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
  18. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  19. Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
  20. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  21. Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
  22. Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
  23. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  24. Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm

Här är juryn som bedömt de anonyma tävlingsbidragen: 

  • Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor:
  • Adam Dahlberg, Adam & Albin
  • Florencia Abella, Ekstedt
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter
  • Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
  • Sofia B Olsson, vRå
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
  • Ulrika Brydling, Brydlings
Mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Nyhetsbrev

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Arkiv

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.21