23948sdkhjf

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

David Lundqvist, kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden, korades till Årets kock 2018. Nu har processen inletts för att utse hans tronföljare. En meriterad jury har bland de anonyma tävlingsbidragen valt ut 21 män och 3 kvinnor som alla fått en plats i kvalificeringstävlingen den 12-13 juni. Då tävlar de 24 kockarna om åtta platser i finalen som avgörs i Stockholm den 12-13 september. 

Läs också: Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Förra året tog sig inga kvinnor till final. Anna Broms, Louise Johansson och Marie Skogström är de tre kockarna som ska försöka ändra på det i årets tävling.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets kock 1995 och SK Mat & Människor.

Här är de 24 kockarna som fortfarande har den prestigefyllda Årets kock-titeln inom räckhåll (utan inbördes rangordning): 

  1. Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
  2. Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
  3. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
  4. Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
  5. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  6. Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
  7. Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
  8. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  9. Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
  10. Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
  11. Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
  12. Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
  13. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  14. Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
  15. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  16. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  17. Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
  18. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  19. Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
  20. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  21. Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
  22. Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
  23. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  24. Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm

Här är juryn som bedömt de anonyma tävlingsbidragen: 

  • Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor:
  • Adam Dahlberg, Adam & Albin
  • Florencia Abella, Ekstedt
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter
  • Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
  • Sofia B Olsson, vRå
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
  • Ulrika Brydling, Brydlings
Mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.298