23948sdkhjf

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Bokens omslag delvis gjort av potatisskal.

Han är restaurangbranschens mest kända hållbarhetsivrare och har prisats för sina insatser ett flertal gånger. Nu vill Paul Svensson minska matsvinnet med boken Rädda maten!

Läs också: Matsvinnskokbok vann fint pris

Paul Svensson startade pop up-restaurangen Retaste ihop med Christofer Ekman. Han ledde också SVT-programmet Maträddarna ihop med Anne Lundberg. Dessutom är han inblandad i ett hållbart projekt, Pauls gatukök, som odlar på på beställning.

Nu har Paul Svensson även skrivit en bok i ämnet tillsammans med Christofer Ekman. I boken finns 80 recept som skapats på Retaste plus 70 av Pauls Svenssons tips på hur man tar hand om råvarorna och minskar matsvinnet. I sann hållbarhetsanda är bokens omslag till 30 procent tillverkat av potatisskal.

– Vi kan inte fortsätta slänga mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Vi slösar bort våra resurser och pengar och inte minst så belastar vi naturen på ett ohållbart sätt. Bara i hushållen slänger vi nästan en miljon ton mat som kan ätas, säger Paul Svensson.

Boken Rädda maten utkommer den 20 augusti hos Bonnier Fakta.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128