23948sdkhjf

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Bokens omslag delvis gjort av potatisskal.

Han är restaurangbranschens mest kända hållbarhetsivrare och har prisats för sina insatser ett flertal gånger. Nu vill Paul Svensson minska matsvinnet med boken Rädda maten!

Läs också: Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Paul Svensson startade pop up-restaurangen Retaste ihop med Christofer Ekman. Han ledde också SVT-programmet Maträddarna ihop med Anne Lundberg. Dessutom är han inblandad i ett hållbart projekt, Pauls gatukök, som odlar på på beställning.

Nu har Paul Svensson även skrivit en bok i ämnet tillsammans med Christofer Ekman. I boken finns 80 recept som skapats på Retaste plus 70 av Pauls Svenssons tips på hur man tar hand om råvarorna och minskar matsvinnet. I sann hållbarhetsanda är bokens omslag till 30 procent tillverkat av potatisskal.

– Vi kan inte fortsätta slänga mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Vi slösar bort våra resurser och pengar och inte minst så belastar vi naturen på ett ohållbart sätt. Bara i hushållen slänger vi nästan en miljon ton mat som kan ätas, säger Paul Svensson.

Boken Rädda maten utkommer den 20 augusti hos Bonnier Fakta.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137