23948sdkhjf

Pauls gatukök odlar mat på beställning

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Profilerade stjärnkocken Paul Svensson i ny hållbart projekt.

Stjärnkocken Paul Svensson öppnar den 4 april ett tillfälligt och mycket annorlunda gatukök. Pauls gatukök odlar mat på beställning. När allt är färdigodlat i september öppnar gatuköket igen för att servera tacos till dem som lagt en beställning ett halvår tidigare. Projektet kommer att gå att följa online under hela sommaren.

Läs också: Grön Michelinstjärna till Fotografiska

– Ett halvår är tiden det tar att plantera, odla och skörda råvarorna till maten som serveras. Generellt sett så odlas det i dag betydligt mycket mer råvaror i världen än vi faktiskt behöver, framför allt eftersom att vi sällan tar vara på hela råvaran. Därför är antalet rätter som serveras begränsat och styrs av den tillgängliga odlingsytan, säger Paul Svensson.

Paul Svensson har gjort sig känd för sitt hållbarhetsarbete. Nyligen fick han exempelvis ta emot ett hederspris på Återvinningsgalan, ihop med SVT:s programledare Anne Lundberg, för programserien Maträddarna där duon undersökt vad det går att göra för att minska matsvinnet. Gatuköksprojektet genomför stjärnkocken tillsammans med Stockholm Gas. Tanken är att visa att det är viktigt att ta hand om råvaran, men att det som ändå blir över kan användas till att framställa hållbar biogas. Därför tillagas maten i Pauls gatukök på gasspis och biogas som framställs av restprodukter av organiskt material som till exempel matavfall.

Beställningar kan göras antingen den 4-5 april på plats på Norrmalmstorg i Stockholm eller online från den 4 april. Först till kvarn gäller eftersom odlingsytan på Rosendals Trädgård är begränsad.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11