23948sdkhjf

Pauls gatukök odlar mat på beställning

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Profilerade stjärnkocken Paul Svensson i ny hållbart projekt.

Stjärnkocken Paul Svensson öppnar den 4 april ett tillfälligt och mycket annorlunda gatukök. Pauls gatukök odlar mat på beställning. När allt är färdigodlat i september öppnar gatuköket igen för att servera tacos till dem som lagt en beställning ett halvår tidigare. Projektet kommer att gå att följa online under hela sommaren.

Läs också: Maten serverad – efter ett halvårs väntan

– Ett halvår är tiden det tar att plantera, odla och skörda råvarorna till maten som serveras. Generellt sett så odlas det i dag betydligt mycket mer råvaror i världen än vi faktiskt behöver, framför allt eftersom att vi sällan tar vara på hela råvaran. Därför är antalet rätter som serveras begränsat och styrs av den tillgängliga odlingsytan, säger Paul Svensson.

Paul Svensson har gjort sig känd för sitt hållbarhetsarbete. Nyligen fick han exempelvis ta emot ett hederspris på Återvinningsgalan, ihop med SVT:s programledare Anne Lundberg, för programserien Maträddarna där duon undersökt vad det går att göra för att minska matsvinnet. Gatuköksprojektet genomför stjärnkocken tillsammans med Stockholm Gas. Tanken är att visa att det är viktigt att ta hand om råvaran, men att det som ändå blir över kan användas till att framställa hållbar biogas. Därför tillagas maten i Pauls gatukök på gasspis och biogas som framställs av restprodukter av organiskt material som till exempel matavfall.

Beställningar kan göras antingen den 4-5 april på plats på Norrmalmstorg i Stockholm eller online från den 4 april. Först till kvarn gäller eftersom odlingsytan på Rosendals Trädgård är begränsad.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Nyhetsbrev

Först med veganska revbensspjäll

Arkiv

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137