23948sdkhjf

Pauls gatukök odlar mat på beställning

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Profilerade stjärnkocken Paul Svensson i ny hållbart projekt.

Stjärnkocken Paul Svensson öppnar den 4 april ett tillfälligt och mycket annorlunda gatukök. Pauls gatukök odlar mat på beställning. När allt är färdigodlat i september öppnar gatuköket igen för att servera tacos till dem som lagt en beställning ett halvår tidigare. Projektet kommer att gå att följa online under hela sommaren.

Läs också: Grön Michelinstjärna till Fotografiska

– Ett halvår är tiden det tar att plantera, odla och skörda råvarorna till maten som serveras. Generellt sett så odlas det i dag betydligt mycket mer råvaror i världen än vi faktiskt behöver, framför allt eftersom att vi sällan tar vara på hela råvaran. Därför är antalet rätter som serveras begränsat och styrs av den tillgängliga odlingsytan, säger Paul Svensson.

Paul Svensson har gjort sig känd för sitt hållbarhetsarbete. Nyligen fick han exempelvis ta emot ett hederspris på Återvinningsgalan, ihop med SVT:s programledare Anne Lundberg, för programserien Maträddarna där duon undersökt vad det går att göra för att minska matsvinnet. Gatuköksprojektet genomför stjärnkocken tillsammans med Stockholm Gas. Tanken är att visa att det är viktigt att ta hand om råvaran, men att det som ändå blir över kan användas till att framställa hållbar biogas. Därför tillagas maten i Pauls gatukök på gasspis och biogas som framställs av restprodukter av organiskt material som till exempel matavfall.

Beställningar kan göras antingen den 4-5 april på plats på Norrmalmstorg i Stockholm eller online från den 4 april. Först till kvarn gäller eftersom odlingsytan på Rosendals Trädgård är begränsad.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hit kommer Daisy's och Waynes Coffee

Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Nyhetsbrev

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Arkiv

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.438