23948sdkhjf

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

I mars rapporterade vi om att Mario Batali gett upp sitt krogimperium efter anklagelser om sextrakasserier och sexövergrepp. I fredags infann sig den 58-årige kändiskocken i en rättssal i Boston, USA. Där nekade han till anklagelserna om att han för två år sedan ska ha tafsat på en kvinna i en bar, rapporterar New York Times.

Enligt målsäganden, en 30 år yngre kvinnlig beundrare, hade ett försök att få ta en selfie ihop med kändiskocken lett fram till han tafsade henne på brösten, baken och i skrevet. kysst henne på munnen och kinderna samt föreslagit att de skulle gå till ett hotell i närheten. 

Via sin adokvat nekade Batali till alla anklagelser. ”Han avser att med kraft bestrida anklagelserna och vi förväntar oss att han blir helt friad”, sa advokaten Anthony E Fuller i ett uttalande till New York Times. 

Ett flertal kockar har anklagats för sexuella övertramp sedan #metoo-rörelsen tog fart hösten 2017, men Mario Batalis fall är det enda hittills som gått ända till rättegång. Tre andra anmälningar mot Batali har tidigare lagts ned i brist på bevis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078