23948sdkhjf

Skippar svart plast i restauranger

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

ISS tar ytterligare ett steg mot en mer hållbar verksamhet.

Förutom att uppfylla de lagkrav som finns avseende de plastprodukter som förbjuds 2021, ska ISS restauranger vara fria från förpackningar i svart plast.  

Svart plast är idag vanligt förekommande inom restaurang- och måltidsbranschen och finns exempelvis i matlådor, salladsformar, dressingburkar och liknande.

Den svarta plasten kan inte sorteras ut och återvinnas just på grund av sin färg, den laserteknik som används vid sortering klarar inte av att urskilja svart plast vilket gör att den går till förbränning istället för återvinning. Det är bakgrunden till att ISS nu beslutat att sätta stopp för användningen av svart plast i de egna köken och restaurangerna.

- Vi har startat utbytet av våra svarta plastförpackningar till återvinningsbara förpackningar med målet att vara helt fria från svart plast under 2021. Det är ytterligare ett steg mot en fullt miljömässigt hållbar verksamhet, i våra restauranger men även inom ISS som helhet, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef för Mat & Dryck inom ISS.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11