23948sdkhjf

Skippar svart plast i restauranger

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

ISS tar ytterligare ett steg mot en mer hållbar verksamhet.

Förutom att uppfylla de lagkrav som finns avseende de plastprodukter som förbjuds 2021, ska ISS restauranger vara fria från förpackningar i svart plast.  

Svart plast är idag vanligt förekommande inom restaurang- och måltidsbranschen och finns exempelvis i matlådor, salladsformar, dressingburkar och liknande.

Den svarta plasten kan inte sorteras ut och återvinnas just på grund av sin färg, den laserteknik som används vid sortering klarar inte av att urskilja svart plast vilket gör att den går till förbränning istället för återvinning. Det är bakgrunden till att ISS nu beslutat att sätta stopp för användningen av svart plast i de egna köken och restaurangerna.

- Vi har startat utbytet av våra svarta plastförpackningar till återvinningsbara förpackningar med målet att vara helt fria från svart plast under 2021. Det är ytterligare ett steg mot en fullt miljömässigt hållbar verksamhet, i våra restauranger men även inom ISS som helhet, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef för Mat & Dryck inom ISS.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Nyhetsbrev

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Arkiv

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122